YİH'te yeni MR cihazı devreye alındı
Bir süre önce Kırıkkale’ye getirilerek Yüksek İhtisas Hastanesinde servisine yerleştirilen yeni Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) cihazının deneme çekimleri yapılmaya başladı. Hastane Başhekimi Op.Dr.Yusuf Albayrak yeni cihazın 7 gün 24 saat hizmet vereceğini açıkladı.
DAHA İLERİ TEKNOLOJİYE SAHİP
Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde kurulumu yapılan yeni Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) cihazının deneme çekimleri yapılmaya başlandı. Vatandaşların hizmetine sunulacak yeni MR Cihazı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Yusuf Albayrak, “Vatandaşlarımıza daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için ileri teknolojiye sahip MR (Magnetic Resonance) cihazının kurulumunun tamamlanmasıyla birlikte hasta kabul işlemlerine başlayıp, 7 gün 24 saat hizmet verilecek" diye konuştu.
EMAR -MR (MANYETİK REZONANS GÖRÜNTÜLEME) NEDİR?
Manyetik Rezonans Görüntüleme büyük mıknatıslarla oluşturulan güçlü manyetik alan içinde radyo dalgaları kullanılarak belirli anatomik yapıları, diğer yapılardan net olarak ayırt etmek, sağlıklı ve hastalıklı dokular arasındaki farklılıkları saptamak ve tanımlamak için kullanılan bir tıbbi tekniktir.
EMAR (MR) HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR?
Emar vücudun değişik bölgeleri için değişik amaçlarla uygulanabilir. Özellikle vücudun kemiksiz kısımları veya yumuşak dokularını görüntülemek için MR daha uygundur. Migren, baş ağrıları, nörolojik rahatsızlıklar, beyin tümöründen şüphelenilen hastalar, epileptik nöbet geçiren hastalar, göz, kulak, çene eklemi problemi olan hastalar, omurga problemi, disk kaymaları ve disk fıtıkları, omuz, diz gibi eklemler ve bağların değerlendirilmesinde, spor yaralanmaları, kalp hastalıkları, göğüs ve karın iç organ rahatsızlıkları, kemik yapı rahatsızlıklarında MR ile değerlendirme yapılabilir. Vücudun her bölgesi için yeterli ve özel programlarla donanmış Emar cihazıyla; Beyin, göz, iç kulak ve kulak yapıları, hipofiz, çene eklemi, beyin atardamar ve toplardamar sistemleri gibi kafa bölgesine yönelik incelemeler. Boyun yapısı, gırtlar, yutak, tükürük bezleri, dil ve çevre yapıları. Akciğerler, kalp ve kalple ilişkili büyük damarlar. Karın içi organlar, alt karın bölgesi. Boyun, sırt ve bel bölgesi omurga patolojileri. Omuz, kol, dirsek, el bileği, el, kalça, uyluk, diz, bacak, ayak bileği ve ayak gibi uzuvların ve eklemlerin incelemeleri. Tüm vücut anjiografi, MR spektroskopi, Kranial ve abdominal diffüzyon görüntüleme, Perfüzyon MRG, MRCP, MR pyelografi ve MR myelografi. BOS akım çalışması, Kinematik incelemeler. Tüm vücut metastaz tarama, Dinamik doku ( karaciğer, meme, tümör ) MR. Bölgesel MR anjiografik incelemeleri yapılabilmektedir. HABER: Mehmet Erkoç
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.