Yarınları kurtarmaya sözümüz var

Yarınları kurtarmaya sözümüz var
Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Dinç, Kırıkkale Yeşilay Şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Yusuf Çalık ile yönetim kurulu üyeleri ve gönüllülerle bir araya geldi.

104 YILDIR ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLERİ YÜRÜTÜYOR

Yeşilay Kırıkkale Şube Başkanı Çalık, kentte Yeşilay olarak verilen hizmetler ve faaliyetlerle ilgili Genel Başkan Dinç'e brifing verdi. Genel Başkan Dinç burada yaptığı konuşmada, Yeşilay'ın Türkiye'nin her noktasında 104 yıldır çok önemli hizmetleri yürüttüğünü hatırlattı. Yeşilay'ın özellikle genç ve çocukların kurtuluşu ve bağımsızlığı için çok kritik bir öneme sahip olduğunun altını çizen Dinç, "Bağımlılık Allah vermesin bir insanın başına gelebilecek en büyük zorluklardan biridir. Türlü türlü imtihanlar var, türlü türlü sıkıntılar var ama bunların en büyüğü, en kritiği, en zoru bağımlılık. Allah vermesin. Bir insanın tek başına bu çukurdan kurtulması imkansız kadar zor bir şey. Bir yardım istiyor, bir el istiyor, bir dost istiyor. Dolayısıyla biz o dost olmaya çalışıyoruz." dedi.

gh-2.jpg

İNSANLARIN HAYATLARINI KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Yeşilay olarak bireylerin hayatlarına dokunmak ve onları kurtarmak için büyük çaba içerisinde olduklarını belirten Dinç, şöyle konuştu: "İnsanların hayatlarını kurtarmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla yaptığımız iş en basit adım gibi görünse bile bir tanıtım faaliyeti olabilir, bir stant faaliyeti olabilir, bir eğitim faaliyeti olabilir. Birisini ziyaret olabilir, birisiyle sohbet olabilir. Bu girişimlerimiz o insanın ruh dünyasında yankılanır, büyür ve onun bağımlılıktan kurtulmasına ya da bağımlılığa hiç bulaşmamasına vesile olmuş oluruz. O yüzden iki cihanda yüzünüzü ak edecek bir karşılık olarak ömrünüze bereket olur, işlerinize kolaylık olur. Çoluk çocuğunuza iyilik, afiyet, sağlık olur. Dolayısıyla bizim bu mücadelemiz, kutsal bir mücadeledir."

gfdg-3-002.jpg

YEŞİLAY’DA SAĞLIKLI YAŞAYALIM

Bağımlılık nedeniyle kaybedilen gönüllerin aslında bir vatan toprağı olduğunu belirten Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımızı kaybettiğimizde vatanımızı kaybediyoruz, toprağımızı kaybediyoruz. Vatanımız nasıl kutsalsa çocuklarımızı da bağımlılığa kaybetmemek işi o kadar kutsaldır. Bütün toprak, bütün dünya bizim olsa bağımlı bir insan grubuyla, bağımlı bir gençlikle, bağımlı bir toplumda o vatan vatan olmaz. Dolayısıyla insanımızın bağımsızlığı için, insanlığın bağımsızlığı için kutsal bir iş yapıyoruz. Sizler de çok güzel çalışmalar yapmışsınız. Elinize, emeğinize sağlık. Sizler Kırıkkale olarak çok güzel faaliyetlerde bulunmuşsunuz. Allah razı olsun. Biriniz bin olsun. Biz genel merkez olarak bu dönem şubelerimizden şunu hususiyetle rica ediyoruz. Yeşilay'ın her insanın dünyasına girmesine sebep olalım. 'Yeşilay da, sağlıklı yaşayalım' diyor. 'Bağımlılıklara bulaşmadan yaşayalım' diyor ve mümkün olduğu kadar insanın bağımsız yaşaması için yardımcı olalım' diyor. Bu çok önemli kritik, güzel bir hedeftir. Bu hedefin, bu misyonun, bu idealin her eve girmesini sağlamamız lazım. Biz Yeşilay gönüllüleri olarak Kırıkkale'nin bütün sokaklarına, bütün mahallelerine, bütün evlerine girelim. Yeter mi hayır? İnsanların gönüllerine ve dünyalarına da girelim."

İNSANLAR BAĞIMSIZ OLSUN DİYE ÇALIŞACAĞIZ

Bağımlılıkla ilgili kötü niyet taşıyan endüstri ile da mücadele verdiklerini aktaran Dinç, "Bağımsız yaşamak bizim dünyamızın, insanımızın ülküsü olsun. Ne kadar normalleştirebilirsek o kadar normalleştirelim. Karşımızda çok kötü niyetli, bağımlık endüstrisi diye bir endüstri var. Bunların elinde çok büyük paralar, çok güçlü imkanlar var. Ve gece gündüz insanlar bağımlı olsun diye inatla, ısrarla çalışıyorlar. Büyük bir gayretle çalışıyorlar. Biz tam tersi için inatla, gayretle, ısrarla çalışacağız. İnsanlar bağımsız olsun diye çalışacağız. Biz haklıyız, haklı olan kazanacak. Eninde sonunda kazanacak. Ama bizim onlar kadar belki daha fazla çalışmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

KIRIKKALE ŞUBESİNE BİRİNCİLİK PLAKETİ

Programda Genel Başkan Dinç, Türkiye genelinde 120 şube arasında yaptıkları faaliyetlerden dolayı birinci olan Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Çalık’a plaket takdim etti. Programa, Genel Başkan Dinç'in yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan, Yeşilay Bölge Koordinatörü Muhammed Erkam İşler ile Yeşilay'ın merkez ve şube yönetim kurulu üyeleri ile gönüllüler katıldı. Genel Başkan Dinç ve beraberindeki heyet, Yeşilay Danışmanlık Merkezini de ziyaret ettikten sonra bazı illerdeki çeşitli program ve temasları için kentten ayrıldı.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.