Kırıkkale’de mobil atık merkezleri kuruldu

Kırıkkale’de mobil atık merkezleri kuruldu
 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale Belediyesi tarafından geri dönüşüme önemli bir katkı sağlandı. Şehrin çeşitli bölgelerine Mobil Atık Geliştirme Merkezleri yerleştirildi. Bu merkezler sayesinde yılda 3 bin ağaç kesilmekten kurtulacak.

3 BİN AĞACIN KESİLMESİNİ KURTARACAK

Her yıl binlerce ağacı kurtaracak olan ve geri dönüşüm malzemelerinin yeniden hayata kazandırılması amacıyla Kırıkkale Belediyesi önemli bir çalışmaya imza attı. Her yıl Kırıkkale’de toplanan yaklaşık 400 ton ambalaj atağı, geri dönüşüm sayesinde 3 bin ağacın kesilmesini kurtaracak.

kirikkalede-mobil-atik-merkezleri-kuruldu2.jpg

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, “Kırıkkale'de her yıl toplanan 400 ton ambalaj atığı geri dönüşümü sayesinde, 3 bin ağaç kesilmekten kurtuluyor. Şehrimizin bir çok noktasına modern Mobil Atık Getirme Merkezleri yerleştirdik. Bu sayede vatandaşlarımızın atıklarını getirerek geri dönüşüme kazandırmalarını sağlıyoruz. Mobil Atık Getirme üniteleri ile atıkları kaynağında ayrıştırıyoruz” dedi.

HEPİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Vatandaşlara çağrıda bulunan Önal, yaptığı açıklamada, "Mobil Atık Getirme Merkezleri ile atıkları kaynağında ayrıştırarak hem çevremizi koruyor hem de ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızı bu merkezlere gelerek atıklarını ayırmaya ve geri dönüşüme kazandırmaya davet ediyoruz. Kırıkkale'nin daha temiz ve yaşanabilir bir şehir olması için hepimize görev düşüyor.

kirikkalede-mobil-atik-merkezleri-kuruldu3.jpg

Mobil Atık Getirme Merkezleri'ni kullanarak ve atıklarımızı geri dönüştürerek çevremize katkıda bulunabiliriz” ifadesinde bulundu. Kırıkkale Belediyesi, Mobil Atık Getirme Merkezleri'nin yanı sıra, sıfır atık projesi, park ve bahçelerin düzenlenmesi gibi birçok alanda da çevreye katkıda bulunan çalışmalar yürütüyor.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.