Kırıkkale Belediyesi ve Manisa kardeş şehir oldu

Kırıkkale Belediyesi ve Manisa kardeş şehir oldu
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kırıkkale Belediyesi ile kardeş kent ilişkisinin kurulması kararı alındı.

DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ HIZLICA BAŞLATILDI

Toplantı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Zeyrek, toplumun tüm kesimlerini kapsayan, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Haziran Ayı Olağan Toplantısı öncesinde gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler vererek başlayan Başkan Zeyrek, “Manisa’mıza verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyor ve sizlerin de desteğiyle bir bir yerine getiriyoruz. Zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırıldığını duyurmuş ve 1 Haziran itibarıyla kartlı sayaçları mekanik sayaca dönüştürmek isteyen Manisalılarımızın, MASKİ ekipleri aracılığı ile işlemlerini yapabileceklerinin müjdesini vermiştik. Müracaat eden Manisalıların, dönüşüm işlemleri hızlıca başlatıldı.

BÜYÜKŞEHİR, VATANDAŞLARIN YANINDA

Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu işlemlerden dolayı memnuniyetlerini paylaşan hemşehrilerimizin mutluluğu, bizleri de fazlasıyla sevindiriyor. Halkımızın refahını artırmaya devam edeceğiz” dedi. Toplumun tüm kesimlerini kapsayan, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgiler de veren Başkan Zeyrek, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilimiz genelinde geliştirdiğimiz yeni uygulama ve destekleri; gençlerimizden yaşlılarımıza kadar toplumumuzun her kesimine eşitlik ilkesiyle ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu noktada, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerimize zaman ve maliyet anlamında destek olacak olan ücretsiz ring hizmetini hayata geçirdik.

BİZ KENDİLERİNE YARDIMCI OLACAĞIZ

“Öğrencilerimizin daha ekonomik ve hızlı ulaşımını sağladık. Sosyal belediyecilik projelerimize, huzurevinde ücretsiz olarak misafir ettiğimiz ve herhangi bir geliri olmayan huzurevi sakinlerimiz ile devam ettik. Kıymetli büyüklerimize verilen 1000 liralık desteği, 3504 liraya yükselttik. Hayırlı olmasını diliyorum. Bildiğiniz üzere daha önce şehir dışına götürülen cenaze nakil hizmetlerinden, kilometre başına para alınıyordu. Biz bu ücreti de tamamen kaldırdık. Halkımızın en acılı gününde onun cenazesi için para istemek bize yakışan bir tavır olamazdı. Artık vatandaşlarımız en zor günlerinde herhangi bir maddi talepte bulunmak bir yana, biz kendilerine yardımcı olacağız.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.