Jandarmadan Yeşilay’a tam destek

Jandarmadan Yeşilay’a tam destek
 İnternet Editörü
Kırıkkale Yeşilay Şube Başkanı Yusuf Çalık, yönetim kurulu üyeleri ve Yeşilay Personelleri Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Barış Cücen ’i makamında ziyaret ettiler.

YEDAM HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında; Yeşilay ve YEDAM’ın faaliyetleri, ilde gerçekleştirilebilecek ortak etkinlikler ve kurumlar arası olası iş birliği konuları ele alındı.

Gerçekleştirilen ziyarette Yeşilay’ın çalışmaları hakkında bilgi alan Cücen; bağımlılıklarla mücadelede öncü rol oynayan Yeşilay’ın ülkemizin geleceği adına çok önemli bir kurum olduğunu ifade etti. Yeşilay ve YEDAM ( Yeşilay Danışma Merkezi) ‘ın bağımlılıklar konusundaki çalışmalarını dikkatle takip ettiğini dile getiren Cücen, özellikle Tütün Bağımlılığı konusunda dikkat çekti. Bağımlılıkların hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğunu ve bu bağlantının en önemli unsurunun Tütün olduğunu ifade etti. Daha sonra Jandarma’nın bağımlılıklar konusundaki çalışmaları hakkında bilgi verip, Yeşilay’a her dürtü destek olabileceklerini ve iki kurum arasında çeşitli çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

İL JANDARMA KOMUTANLIĞINA TEŞEKKÜR

Kırıkkale Yeşilay Şube Başkanı Yusuf Çalık kendilerini kabul eden ve çalışmalarına destek veren İl Jandarma Komutanlığına teşekkür etti. Çalık, sayın komutanımıza bir asrı aşkın süredir iyi ve sağlıklı yaşam amacıyla proje ve faaliyetlerini sürdüren kurumumuza göstermiş oldukları hassasiyet ve mücadelemize verdikleri kıymetli destekleri için şükranlarımı sunuyorum, dedi. Başkan Çalık, “1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır.”

MÜCADELE ANLARINA DAHİL OLMUŞTUR

“Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur. Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir” dedi.

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.