Elmadağ Su’dan haberimize açıklama!

Elmadağ Su’dan haberimize açıklama!
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar Köyü’nde, geçtiğimiz günlerde muhtar Aydın Payar ve köylülerin Elmadağ Su işletmesine yönelik ifadelerine açıklama geldi.

TÜM İZİN VE RUHSATLAR ALINMIŞTIR

Yahşihan İlçesine bağlı Kılıçlar Köyü’nde, Elmadağ Su İşletmesinin, kaçak yollardan su sondajı vurdurduğu ve bu suyu vatandaşlara doğal su diye iddia edilmişti. İddia sahibi Kılıçlar Köyü Muhtarı Aydın Payar ve köylülerin iddiasına yönelik Elmadağ Su İşletmesi açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “İddia sahibi Kılıçlar Köyü Muhtarı Aydın Payar’ın asılsız ifadeler ile verdiği röportaj hakkında açıklamalarımız şu şekildedir; Aleyhe hususları kabul etmemekle birlikte, öncelikle Elmadağ Su adı altında işlettiğimiz su tesisi 2021 yılından beri halka hizmet vermekte olup işletmeye başlandığı tarihten itibaren gerekli tüm izin ve ruhsatlar alınmıştır.”

elmadag2.jpg

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

“Elmadağ ilçesinde bulunan bir su işletmesi firmasının kaçak yollardan köy içerisinde açtığı iddia edilen sondaj köy halkını susuz bıraktı.” Şeklinde ileri sürülen iddialar tamamen asılsız olup fabrikanın üretim yaptığı esnada köy halkının sularına herhangi bir şekilde engel olmamıştır. Yıllardır işletilen bu fabrikanın, muhtar Aydın Payar göreve geldikten sonra köy halkını susuz bırakmış olması (!) mantık dışıdır. Bununla birlikte bayii araçlarının geçişine izin vermeyerek, kendisinin işletmemize zarar uğratmak maksadıyla su borularını keserek fabrikanın işletmesine engel olarak mala zarar verme, işletmemizin itibarını zedeleme, kamu görevini kötüye kullanma ve rüşvet gibi birden çok suç iddiasıyla muhtar Aydın Payar hakkında birden fazla işletme yetkilisi suç duyurusunda bulunmak zorunda kalmıştır.”

HUKUKİ SÜREÇLER BAŞLATILDI

“Muhtarlık görevini kötüye kullanan Aydın Payar’ı defalarca haksız fiillerine son vermesi için uzlaşmaya varmaya davet etmemize rağmen su tesisimize ait su borularını keserek fabrikanın işlerini aksatmaya, sosyal medyalarda asılsız iddialar ile itibarımızı zedelemeye çalışarak aynı zamanda halkı kin ve düşmanlığa iterek Elmadağ Su işletmemizi zarara uğratmaya devam etmektedir. Avukatlarımız tarafından ilgili suçlar hakkında hukuki süreçler de başlatılmıştır. Yine aynı şekilde röportajda ileri sürdüğü “başkasının arazisi üzerine ve tarım arazisi kullanılmak üzere su sondajı yapıldığı” iddiası da gerçekle bağdaşmamaktadır. Arazi Selahattin Öcalan’a ait olup işletmeyle ilgili gerekli tüm izinler de alınmıştır. İşletmemiz ile kendilerinin 6 - 7 aydır mahkemelik olduğunu iddia eden Mehmet Türkoğlu ile herhangi bir dava süreci yürütülmediği gibi, 25 tonu geçmeyen ancak ağır tonajlı olduğu iddia edilen kamyonların geçişi nedeniyle evi zarar gördüğünü iddia eden şahsın delillerden yoksun bu iddiası da yine aynı şekilde asılsızdır.”

ZARAR VERMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR

“Kendisinin bu iddiası hukuki açıdan gerçek dışı olduğundan kanıtlanamamış, herhangi bir zarar tespit edilememiştir. “Bilirkişi raporuna göre yüksek tonajlı araçların geçişi nedeniyle evinin zarar gördüğünü raporda yer aldığına dikkat çeken Türkoğlu, “Kamyonların yanı sıra bu su firması atık su birikintilerini bizim evin bulunduğu bölgeye bıraktığı için evimizin temeli büyük zarar gördü. Kırıkkale Valiliği, Yahşihan Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi’ne sesleniyoruz. Allah rızası için bizim sorunumuzu çözsünler” dedi.” Şeklinde Mehmet Türkoğlu tarafından verilen röportajın dayanaktan ve yasal delillerden yoksun olması yanı sıra, su tesisimize ait olmayan atık su birikintilerinin evine zarar vermiş olması da mümkün değildir. TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, bizzat denetime gelip hazırladığı rapordan da görülebileceği üzere; şahsın su tesisimizden kaynaklı herhangi bir atık su birikintisi ile zarara uğramadığı da tespit edilmiştir. İşletmenin itibarını zedelemek amacıyla verdiği yalan ifadeler hakkında da gerektiğinde avukatlarımız tarafından hukuki süreç başlatılacaktır. Saygılarımızla” ifadesine yer verildi.

Bu haber toplam 176 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.