Sungur: “Satılmak üzere olan Yahşihan’ı kurtarmaya geldik!”

 İnternet Editörü
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, “Geçmiş dönemden kalan toplamda 103 tane haciz dosyamız var. Biz bu göreve satılmak üzere olan Yahşihan’ı kurtarmaya geldik” dedi.

103 TANE HACİZ DOSYASI VAR

Yahşihan Belediyesi, “Olayın Aslı Ne” başlığı adı altında yeni bir program başlattı. Youtube ve sosyal medya üzerinden video olarak yayınlanan bu programda Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, şuanda belediye tarafından yapılan hizmetleri ve bir önceki belediye yönetiminden kalan borç, haciz ve yapılmak istenip yapılamayan hizmetleri anlattı. Yahşihan Belediyesi’nin şuanda hacizlerle uğraştığını dile getiren Sungur, “103 tane haciz dosyamız var. Bu dosyaların 66 tanesi şuanda işlemde. 6 Ağustos tarihinde ilk defa belediye arsalarımız haciz nedeniyle satışa çıkacak” dedi.

YOLLARIMIZIN YÜZDE 80’İ BİTMEK ÜZERE

Sungur, “Yahşihan Belediyesi’nin geçmiş belediye yönetiminden kalma 1 Milyar 107 Milyon TL’lik borcu var. Ben iddia ediyorum 1 Milyar 107 Milyon borcun en kötü ihtimalle yüzde 50’si naylon fatura. Buradan’ da iddialı konuşuyorum. Sevgili hemşehrilerimiz sabırsızlıkla bizim yapacağımız işleri bekliyorlar. Şu anda yollarımızı yüzde 80 civarında bitirmek üzereyiz. Normal şartlarda olması gereken bizim bitirdiklerini iddia ettikleri altyapıyı yeniden girip, altyapıyı yeniden elden geçirmemiz gerekiyordu.”

sungur-jpg2.jpg

BİZ BURAYA MAKAM İÇİN GELMEDİK

“Vatandaşımızın 5 yıldır toz, çamur çilesinden bıkmış olmasından dolayı böyle bir riski biz yeniden göze alamadık. Yollarımızı yapıyoruz vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Ben her bulunduğum ortamda, programlarda, çekimlerde dile getirdim. Belediyemize ait olan bütün 66 adet olan araç üzerinde de haciz işlemi var. Yakalama tedbir kararları var. Trafiğe çıkmıyor. Ancak şunu da söylüyoruz biz buraya makam, mevki için gelmedik.”

sungur-jpg3.jpg

BORÇ YÜKÜNÜN ALTINDAN KALKACAĞIZ

“Batmış bitmiş olan neredeyse satılmak üzere olan Yahşihan’ı kurtarmak için geldik. Allah’a hamdolsun ki yetişmişiz gelmişiz. Belediyemize ve ilçemize sahip çıktık. Borç yükünün altından kalkmak için bir çaba içerisindeyiz. Zamana ihtiyacımız var. Bu zamanı elde ettiğimiz takdirde gerçek olan borçları yavaş yavaş ödeme gayreti içerisinde bulunacağız” dedi.

Bu haber toplam 455 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.