Mülteci annelere eğitim verildi

Mülteci annelere eğitim verildi
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi personelleri tarafından 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası nedeniyle Mülteci Destek Merkezi’nde (MUDEM) tercüman eşliğinde eğitim verildi.

BROŞÜR DAĞITILDI, SORULAR YANIT BULDU

Kırıkkale'de düzenlenen Dünya Emzirme Haftası kapsamında, hem mülteci anneler hem de yerel halk emzirmenin önemi konusunda bilgilendirildi. İl Sağlık Müdürlüğü, mülteci destek merkezinde tercüman eşliğinde eğitim verirken, Yüksek İhtisas Hastanesi'nde de bir stant açarak vatandaşlara broşürler dağıttı ve sorularını yanıtladı.

saglik-jpg2.jpg

TERCÜMAN EŞLİĞİNDE EĞİTİM VERİLDİ

Ayrıca konu hakkında Yüksek İhtisas Hastanesi’nde stant açılarak vatandaşlarımıza emzirmenin önemi hakkında farkındalık oluşturmak adına anne sütünün yararları ve emzirme teknikleri hakkında bilgi verildi. Kırıkkale'de 1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası, ilginç bir etkinliğe sahne oldu. İl Sağlık Müdürlüğü, mülteci annelerin de bu önemli konuda bilinçlenmesi için Mülteci Destek Merkezi'nde özel bir eğitim düzenledi.

DETAYLI ŞEKİLDE ANLATILDI

Tercüman eşliğinde yapılan eğitimde, anne sütünün bebeklerin sağlıklı gelişimi için ne kadar önemli olduğu, emzirme teknikleri ve sık karşılaşılan sorunlar gibi konular detaylı bir şekilde işlendi. Öte yandan, Yüksek İhtisas Hastanesi'nde açılan emzirme standı da vatandaşların büyük ilgisini gördü. Stantta, hemşireler tarafından anne adaylarına ve emziren annelere broşürler dağıtıldı, soruları yanıtlandı ve emzirme ile ilgili doğru bilgiler verildi. Bu etkinliklerle, Kırıkkale'de emzirme konusunda farkındalık oluşturmak ve hem annelerin hem de bebeklerin sağlığını korumak amaçlanıyor.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.