Kırıkkale’nin meşhur yemeği Keskin Tava nasıl yapılır?

Kırıkkale’nin meşhur yemeği Keskin Tava nasıl yapılır?
 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Keskin Tavası nasıl yapılır? Kırıkkale'nin meşhur yöresel yemeği Keskin Tavası tarifi, malzemeleri ve yapılışı ile ilgili tüm detaylar burada!

YAPIMI VE PÜF NOKTALARI

Kırıkkale'nin gözde lezzetlerinden biri olan Keskin Tavası, yöresel mutfağımızın en nadide örneklerinden biridir. Adını Kırıkkale'nin Keskin ilçesinden alan bu yemek, özellikle kuzu etinin enfes tadını ortaya çıkarıyor. Hem özel davetlerde hem de günlük sofralarda kendine yer bulan Keskin Tavası'nın tarifini sizler için derledik. İşte Keskin Tavası yapımı ve püf noktaları...

keskin-jpg2-001.jpg

KESKİN TAVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

500 gram kuzu kuşbaşı et

2 adet olgun domates

3 adet yeşil biber

1 adet büyük boy soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz, karabiber, pul biber

1 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı sıvı yağ

KESKİN TAVASI NASIL YAPILIR? ADIM ADIM TARİF:

keskin-jpg3-001.jpg

ETLERİN HAZIRLANMASI

Kuzu kuşbaşı etleri bir tencereye alın. Üzerine sıvı yağı ekleyip orta ateşte kavurmaya başlayın. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Soğan ve Sarımsağın Eklenmesi: Etler kavrulunca, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar pişirin. Ardından, doğranmış sarımsakları tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

Sebzelerin Eklenmesi: Küp küp doğradığınız domatesleri ve ince dilimlenmiş biberleri tencereye ekleyin. Karışımı iyice karıştırarak sebzelerin yumuşamasını sağlayın.

Salça ve Baharatların Eklenmesi: Domates salçasını tencereye ekleyip iyice karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırarak karışımı lezzetlendirin.

Pişirme Aşaması: Sıcak suyu tencereye ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

Servis: Keskin Tavası'nı sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya lavaş ekmeğiyle sunarak lezzetini tamamlayabilirsiniz.

Kırıkkale mutfağının eşsiz bir örneği olan Keskin Tavası, kuzu etinin lezzetini en güzel şekilde ortaya çıkaran tariflerden biridir. Misafirlerinizi etkileyecek bu yöresel lezzet, sofralarınıza farklı bir tat katacak. Keskin Tavası'nın bu özel tarifi ile Kırıkkale mutfağının zenginliğini keşfedin.

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.