Kırıkkale’de kullanılmayan araziler için yeni karar!

Kırıkkale’de kullanılmayan araziler için yeni karar!
 Muhabir
Tarım ve Orman Bakanlığı, işlenmeyen tarım arazileri için yeni bir karar verdi. İki yıl üst üste işlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait olan ve çeşitli nedenlerle 2 yıl üst üste ekilmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesine yönelik yasal düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve teknik personeller ile Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen online Zoom toplantısı gerçekleştirildi.

masa.jpg

SEZONLUK OLARAK KİRAYA VERİLECEK

Bakanlık, tarımsal amaçlı işlenmeyen arazilerin kiraya verilmesi işlemlerinin taşra birimlerinde daha sağlıklı ve etkin yürütülmesi için ilgili personellere bu eğitimleri verilmektedir. Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bakanlık tarafından hazırlanan İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik 22/08/2024 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, arazinin vasfının değiştirilmemesi ve kiralayan tarafından tarımsal üretimde kullanılması şartıyla Bakanlıkça sezonluk olarak kiraya verilecek.”

TARIM ARAZİLERİNİ TESPİT EDECEK

“Kiraya verilecek arazilerin tespiti amacıyla il veya ilçe müdürlüğü bünyesinde Arazi Tespit Komisyonu oluşturulacak. Arazi Tespit Komisyonu, kadastro parsel verileri, uydu görüntüleri, coğrafi bilgi sistemleri, diğer kamu kurumlarından elde edilecek veriler üzerinden yapılacak çalışmalar ve yerinde gerçekleştirilecek arazi kontrolleriyle işlenmeyen tarım arazilerini tespit edecek.”

ARAZİ SINIFI, PARSEL BÜYÜKLÜĞÜ

“İşlenmeyen tarım arazilerinin tespitinde, içinde bulunulan yılın 1 Eylül tarihi ile bölgelere göre değişen hasat dönemi dikkate alınarak en geç takip eden yılın 31 Ağustos'a kadar olan süre dikkate alınacak. Dikili ve örtü altı tarım arazileri kiralama işlemleri kapsamına alınmayacak. Arazi sınıfı, parsel büyüklüğü ve verimlilik durumu tarımsal üretim için ekonomik olmayan arazilerin bu durumu tutanak altına alınmak sureti ile o yılki kiralama işlemlerine dahil edilmeyebilecek. İlan edilen tarım arazilerini kiralamak isteyenler, tarım arazisi kiralama talep formunu eksiksiz olarak doldurarak ilan süresi içerisinde il müdürlüğüne başvuru yapacak. Kiralama başvuruları Tarım Arazileri Değerleme ve Edindirme Bilgi Sistemi üzerinden de gerçekleştirilebilecek.”

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.