Kırıkkale’de herkes bu meyveyi tüketiyor!
Mevsimsel faktörler ve sağlık nedeniyle vatandaşlar iftar sonrası meyve tüketimine daha çok ağırlık vermeye başladı.
MEYVELER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Kırıkkale’de 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın heyecanı yaşanmaya devam ediyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tüm ülkede vatandaşlar, oruçlarını tutmaya başladı. İftar yemeklerinin ardından hem sağlık hem de keyif açısından vatandaşlar çay ve meyve tüketmeyi de ihmal etmiyor. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayında vatandaşlar, iftar sonrasında karpuz ve kavunları bol bol tüketmekteydi.
RAMAZAN AYI MEYVESİ PORTAKAL OLDU”
Fakat bu yıl vatandaşlar, karpuz ve kavunun henüz sezonu gelmediği için yerine portakalı tercih ediyor. Portakalın 4 mevsimde de tüketildiği bilinirken, özellikle Ramazan ayında talebin epeyce arttığı öğrenildi. Kırıkkale’de her Çarşamba kurulan pazarda esnaflık yapan Ahmet Ateş, ilk defa portakalın bu kadar rağbet gördüğünü dile getirdi. Ateş, "Ramazan ayında eskiden vatandaşlar karpuz kavun alırlardı, şimdi portakala rağbet göstermeye başladılar. Karpuz çıkmayınca, mevsimi olmayınca ve haliyle fiyat da iyi olunca portakal bu senenin Ramazan ayı meyvesi oldu. Portakalın şu anda tam yeme zamanı. “
VATANDAŞLAR TERCİH EDİYOR
“Tat olarak şu anda bu mevsim yenilmek için en doğru zaman. Portakal, yazın da satılan bir ürün olduğu için yaz portakalı diye de geçiyor. Dolayısıyla sıkmaya falan alıyorlar. Yazın kışın hiç fark etmeksizin satılıyor ama portakalın asıl yenecek zamanı tam bu aralar. Portakal, genel olarak bu zamanda hem sulu hem de tatlı olur. Haliyle onun için bu meyveye yöneliyorlar. Fiyatlar da uygun olduğu için vatandaşlar genelde tercih ediyorlar portakalı. Kilosu bizde 15 lira. Bu fiyata başka bir meyve bulamazsınız. Gördüğünüz gibi zaten talep en çok portakala olduğu için de reyonlarımızda çoğunlukla portakala yer veriyoruz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.