Kırıkkale’de 13 yıllık yasak kaldırıldı

Kırıkkale’de 13 yıllık yasak kaldırıldı
 Muhabir
Kırıkkale Valiliği tarafından, şehrin bazı bölgelerinde 2011 yılında yasaklanma kararı alınan mahalle düğünleri, 13 yıl aradan sonra yeniden serbest oldu.

13 MAHALLEDE DÜĞÜN YAPILABİLECEK

2011 yılında Kırıkkale’nin 13 mahallesinde iptal edilme kararı alınan mahalle düğünleri, 13 yıl aradan sonra yeniden serbest bırakıldı. Kırıkkale Valiliği tarafından alınan karar gereği mahalle düğünleri için verilen yasak kaldırıldı. Kırıkkale Valiliğince 13 yıl önce 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun İl/C maddesi uyarınca cadde ve sokaklarda yasaklanan düğünler alınan yeni bir karar ile kaldırıldı.

dugun.jpg

DÜĞÜN SALONU FİYATLARI CEP YAKIYOR

Çalılıöz, Yaylacık, Yenimahalle, Kaletepe, Fabrikalar, Ovacık, Yenidoğan, Hüseyinkahya, Güzeltepe, Tepebaşı, Yenimahalle, Gürler ve Kurtuluş mahallelerini kapsayan yasaklar yeniden kaldırıldı. Düğün yapacak olan vatandaşlar, salon fiyatlarının çok olmasından kaynaklı bu kararın isabetli bir karar olduğunu ifade ettiler. İmkanlar dahilinde ev düğünlerinin maliyetlerinin daha düşük olduğunu vurgulayan düğün sahipleri, düğün salonlarının fiyatlarında indirim yapması talebinde bulundular.

Bu haber toplam 4215 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum