Kırıkkale tarımı masaya yatırıldı

Kırıkkale tarımı masaya yatırıldı
Kırıkkale Valiliği'nde Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen başkanlığında Tarımsal Üretim Planlama teknik komitesi toplandı.

ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

İl Müdürü Fatih Ateş ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nden gelen uzman personellerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 2025 üretim sezonunda Kırıkkale'de tarımsal üretimin artırılması ve sürdürülebilir hale getirilmesi için önemli kararlar alındı. Toplantıda ele alınan başlıca gündem maddeleri şunlar oldu; Kısa ve Uzun Vadeli Ürün Planlaması: Kırıkkale'de üretilen temel ürünlerin yanı sıra stratejik, coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerin belirlenmesi ve ekilmesi.

kirikkale-tarimi-masaya-yatirildi-2.jpg

TARIMDA TAM KAYITLILIK ESASI

“Kuraklığa Dayanıklı Ürünlere Geçiş: Su kaynaklarının korunması ve kuraklığa karşı dayanıklı ürünlere yönelerek tarımsal üretimin sürdürülebilir hale getirilmesi. Yeni Destekleme Modelleri: Çiftçilerin modern tarım tekniklerini kullanmaya teşvik edilmesi ve tarımsal üretimde verimliliğin artırılması. Ekilmeyen Arazilerin Ekonomiye Kazandırılması: Atıl durumdaki arazilerin tarımsal üretime kazandırılması ve tarımsal alanların genişletilmesi.”
Tam Kayıtlılık: Tarımsal üretimin tüm aşamalarının kayıt altına alınması ve şeffaflığın sağlanması 2025 üretim sezonunda hayata geçmesi planlanan bu yeni sistem ile Kırıkkale'de tarımsal üretimin önemli ölçüde artması ve çiftçilerin gelir seviyelerinin yükselmesi hedeflenmektedir” ifadesine yer verildi.

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.