Balışeyh’te haşerelerle etkin mücadele

Balışeyh’te haşerelerle etkin mücadele
 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte haşerelere karşı hummalı bir ilaçlama çalışması yapılıyor.

HAŞERE MÜCADELESİ NEDEN ÖNEMLİ?

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde yaz aylarının gelmesiyle birlikte haşerelere karşı yoğun bir ilaçlama çalışması başlatıldı. Belediye ekipleri, Başkan Hilmi Şen'in talimatıyla tüm mahallelerde sinek ve haşerelerle mücadele ediyor. Yaz aylarında artan haşereler, insan sağlığı açısından risk oluşturmaktadır. Hastalık taşıyıcı olabilen bu canlılar, özellikle çocuk ve yaşlılar için tehlikelidir. Haşereler ayrıca evlerde ve işyerlerinde maddi hasara neden olabilir.

baliseyhte-haserelerle-etkin-mucadele.jpg

VATANDAŞLAR ŞİKAYETLERİNİ İLETEBİLİYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şen, “Tüm mahallelerde ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır. Parklar, bahçeler ve yeşil alanlar da ilaçlama programına dâhildir. Kullanılan ilaçlar insan sağlığına ve çevreye zarar vermemektedir. Vatandaşlar, evlerinin çevresini temiz tutmalı ve çöplerini kapalı bidonlarda bulundurmalıdır. Durgun su birikintilerinin oluşmaması sağlanmalıdır. Haşere görülen yerlerde derhal belediyeye bildirimde bulunulmalıdır” dedi. Balışeyh Belediyesi, haşere ilaçlama çalışmalarıyla ilgili güncel bilgileri resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıyor. Vatandaşlar, belediyeyle iletişime geçerek ilaçlama programı hakkında bilgi alabilir veya şikâyetlerini iletebiliyor.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.