Bahşılı’da işçiler belediye önünde haklarını aradı

 Muhabir
Bahşılı Belediyesi’nde işten çıkartılan kadrolu ve şirket personellerin sesini duyurmak amacıyla Hak İş-Hizmet İş Sendikası, belediye önünde işçilerle birlikte eylem yaptı.

EMEK DÜŞMANLIĞIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde sular durulmuyor. 31 Mart seçimleri sonrası Bahşılı Belediye Başkanlığını kazanan Halil İbrahim Bişkin, belediyede bulunan bazı personellerin işine son verdi. Hak-İş ve Hizmet İş üyesi olan işçiler, seslerini duyurmak ve hukuki mücadelesini başlatmak amacıyla Bahşılı Belediyesi binası önünde bir araya geldiler. Hak İş-Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Fatih Doğan, “Bahşılı Belediyesi ve iştiraki olan Bahşılı Belediyesi Personel Ltd. Şti. bünyesinde çalışan üyelerimiz, hak gaspı ve emek düşmanlığı ile karşı karşıyadır” dedi.

hak.jpg

ÜCRETLERİNİ ASGARİ ÜCRETE İNDİRDİ

Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yapılan haksızlıklara asla müsaade etmeyeceğiz, sessiz kalmayacağız! Bilindiği üzere, Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin daha önce İş Kanunu ve Yargıtay hukuk genel kararlarını tanımayarak üyelerimizin ücretlerini asgari ücret seviyesi sayılabilecek 18 bin TL’ye indirmeye çalışmış ancak bu talep Sendikamızca kesin bir dille reddedilmiştir. Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin, 13 üyemizin iş akdini haksız ve hukuksuz bir şekilde belediyenin bütçesini bahane ederek fesh etmiş, üstüne üstülük mobbingler uygulayarak tüm üyelerimizin görev yerlerini değiştirmiştir.”

hak-jpg3.jpg

SÖZLEŞME MASASINA OTURMUYOR

“Bahşılı Belediyesi’nde bugün yeni bir durumla karşı karşıyayız. Bahşılı Belediyesi Personel Ltd. Şti.’nde çalışan işçi arkadaşlarımız adına toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sendikamıza verilmesine rağmen, Bahşılı Belediyesi yönetimi sözleşme masasına oturmamakta ısrar etmiştir. Sendikamızın tüm girişimlerine rağmen Bahşılı Belediyesi’nin uzlaşmaz tavrı devam ettiği için yasal süre içerisinde anlaşma sağlanamamıştır. Daha önce 13 üyemizin işine haksız şekilde son veren Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin’in bu süreçte yaptığı tek şey; Bahşılı Belediyesi Personel Ltd. Şti.’nde çalışan 11 işçi emekçi kardeşimizin iş akitlerini fesh ederek işçi kıyımına son sürat devam etmek olmuştur.”

hak-jpg4.jpg

İŞÇİ KIYIMINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

“Sendikamız her zaman diyalogdan ve uzlaşmadan yana olmuştur. Bahşılı Belediyesi’nde ki bu önlenemez işçi kıyımını şiddetle kınıyoruz. Bu yanlıştan derhal dönülmesini ve bu süreçte mağdur edilen üyelerimizin zararlarının tanzim edilmesini istiyoruz. Sendikamız tek bir üyesinin dahi hakkının yenmesine, haksızlığa uğramasına ve ötekileştirilmesine asla müsaade etmemiş, etmeyecektir. Bahşılı Belediyesi kadrolu işçileri ve Bahşılı Belediyesi Personel Ltd. Şti.’ de çalışan üyelerimizde yaşanan işçi kıyımı ve hak gasplarının bir an önce son bulmasını talep ediyoruz. Başkan Bişkin’e daha önceki basın açıklamamızda da seslenmemize rağmen şu sorularımıza halen cevap alamadık:

SORULARIMIZA CEVAP ALAMADIK

“1. Belediyenin ekonomik durumunu bahane göstererek, hukuka aykırı şekilde ücretlerinde indirim yapmak istediğiniz ancak bu durumu kabul etmedikleri için işten çıkararak ekmeğiyle oynadığınız emekçilerin yerine hangi bütçeyle 16 yeni personel alımı yaptınız? 2.Bütçeyi bahane göstererek maaşlarını ödemediğiniz işçilerden size oy verdikleri için ayrıcalıklı tutulan bir grup var mı? Bu istisnai grupta bulunan işçilere ne kadar ücret ödediniz? 3.Seçim sloganınızda altını çizerek vurguladığınız “İnanç, Samimiyet, Vatan, Millet, Devlet ve İlla ki Hizmet”in gereği, uyguladığınız emek düşmanı politikalar mıdır? Sayın Bişkin, lütfen bu sorularımıza cevap verin! Bahşılı Belediyesi’nde yaşanan bu işçi kıyımını, hak gasplarını, emek düşmanı ve yasalara aykırı politikayı şiddetle kınıyoruz.”

Bu haber toplam 384 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.