Avukat Turan Zeki, Baro Başkanlığı’na aday

Avukat Turan Zeki, Baro Başkanlığı’na aday
Kırıkkale’nin tanınmış avukatlarından Turan Zeki, Ekim ayında yapılacak olan Kırıkkale Baro Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Zeki, “Mesleğimizin onurunu, bağımsızlığını korumak için mücadele vereceğiz” dedi.

HER ZAMAN BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ

Ekim ayında Kırıkkale Baro Başkanlığı seçimi gerçekleştirilecek. Kırıkkale halkının yakından tanıdığı Avukat Turan Zeki, adaylığını açıkladı. Zeki, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu yıl ekim ayında yapılacak Baro seçimlerinde; Mesleğimizin onurunu, bağımsızlığını ve saygınlığını korumak ve yüceltmek, hep birlikte daha güçlü, daha etkin ve daha da başarılı bir Kırıkkale Barosu oluşturmak amacıyla Kırıkkale Barosu Başkanlığına adaylığımı açıklamaktan onur duyuyorum. Ayrıştırıcı değil birleştirici- ötekileştirici değil kucaklayıcı - çatışmacı değil barışçı bir baro için hep birlikte el ele çıktığımız bu yolda bu güne kadar şahsıma teveccüh ederek destek veren tüm dostlarıma, tüm meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

SORUNLARA BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

“Hukukun üstünlüğü, insan hakları ve Demokrasinin yılmaz savunucuları olan siz değerli meslektaşlarımla birlikte bu kutlu değişim yolunda ülkemize ve milletimize azami faydayı sağlamak, daha güzel yarınlara hep birlikte kavuşmak için şahsıma verdiğiniz ve vereceğiniz destekler için şimdiden minnetlerimi sunuyorum. Mesleğin ve meslektaşlarımızın sorunları çok iyi biliyor, özellikle yeni başlayan Avukat arkadaşlarımızın çektiği sıkıntıları bire bir müşahede ederek çözümü noktasında atılacak adımları hassasiyetle tespit ediyoruz.”

GENÇ VE PAYLAŞIMLI OFİS PROJESİ

“Bir kısım Projelerimizi adaylık dönemimizde açık açık paylaşmaktan çekinmedik. Kim gerçekleştirirse gerçekleştirsin baromuz ve mensuplarının faydasına olan çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Bu bağlamda aylardır yapılması gerektiğini ısrarla vurguladığımız “Genç ofis” projemizi , “paylaşımlı ofis” adıyla gündemine alan mevcut Baro Başkanımıza teşekkür ediyor, Kırıkkale Evlerinden Tahsis edildiğini duyurdukları paylaşımlı ofisi, baro seçimleri öncesinde ivedilikle hayata geçirmesi için üzerimize düşen her türlü desteği ve katkıyı sağlayacağımızı içtenlikle ifade ediyorum.”

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

“Mesleki sorunları baronun iç dinamikler ile çözmenin mümkün olmadığını, Başta Valilik ve Emniyet Müdürlüğü olmak üzere Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı nezdinde yapılacak çalışmalar, Kamu kurum ve kuruluşları ile yapılacak iş birliklerinin öneminin farkında olduğumuzu ifade ediyor, ilişki ve işbirliğinin geliştirilmesinde öncü rol oynayacağımızı siz değerli meslektaşlarımla bir kez daha paylaşıyorum.”

HİÇBİR HİYERARŞİK ÜST ANIMIYORUZ

“Görevimizi yaparken kimseye, ne müvekkile, ne yargıca ve ne de iktidara talibiz. Bizim aşağımızda kişilerin varlığı iddiasında değiliz. Fakat hiçbir hiyerarşik üst de tanımıyoruz. En kıdemsizin, en kıdemliden veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar esir kullanmadılar, fakat efendileri de olmadı. Hak ve adalet için, hukukun hakimiyeti ve hukukçunun saygınlığı için Yolunuz yolum, sözünüz sözümdür” dedi.

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum