Aşağımahmutlar’ın temizlenmeyen dere ile başı dertte!

Aşağımahmutlar’ın temizlenmeyen dere ile başı dertte!
 Muhabir
Kırıkkale’nin Aşağımahmutlar Mahallesi’nde Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ne ait olan derede, gerekli temizlik yapılmadığı için bölgede bulunan bahçeler, sağanak yağış sonrası sel suları altında kalıyor.

ETRAFA PİS KOKU SAÇIYOR

Kırıkkale’nin mahalleleri arasında yer alan Aşağımahmutlar Mahallesi’nde Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ne ait olan derede, gerekli temizlik yapılmadığı için bölgede bulunan bahçeler, sağanak yağış sonrası sel suları altında kalıyor. Bölgede bulunan çiftçiler, hem pis kokudan hem de temizlenmeyen otlardan dolayı yetkililere seslendi. Sağanak yağış sonrası oluşan su birikintileri ve sel sonucunda çiftçilerin ürünleri büyük oranda da zarar görüyor.

dere2.jpg

TEMİZLENMESİNİ TALEP ETTİLER

Aşağımahmutlar’da bu derenin olduğu bölgede yaşayan ve bahçeleri bulunan bazı vatandaşlar, DSİ yetkililerine seslenerek konunun çözülmesini talep ettiler. Her yağış sonrası buranın büyük risk oluşturduğunu vurgulayan çiftçiler, “Derenin içerisinde insan boyunu geçen otlar var.

dere3.jpg

Hem burası pis kokuyor hem de çok ciddi derecede böcekler oluşuyor. Mahallenin girişinde bulunan bu dere görüntüsüyle de gerçekten yakışmıyor” diyerek yetkililere tepkilerini dile getirdiler.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.