Afrika’nın yemlik bitkisi Bahşılı’da üretiliyor

Afrika’nın yemlik bitkisi Bahşılı’da üretiliyor
 Muhabir
Kırıkkale’nin Bahşılı İlçesine bağlı Çamlıca Köyünde Afrika kıtasının yemlik bitkisi Sorgum Sudan Otu yetiştiriliyor.

BÖLGE İKLİMİNE UYUM SAĞLADI

Bahşılı İlçesi Çamlıca Köyü'nde gerçekleştirilen Sorgum Sudan Otu demonstrasyonu, bölge çiftçileri için umut ışığı oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün destekleriyle başlatılan projede, hayvancılık sektöründe yaşanan yem sıkıntısına alternatif bir çözüm üretildi.

Çiftçi Hüseyin Doğan'ın tarlasında yapılan incelemelerde, Sorgum Sudan Otu'nun bölge iklimine uyum sağladığı ve yüksek verim verdiği gözlemlendi.

7877.jpg

HERKESİ SEVİNDİRDİ

Geçen yıl başlatılan projede elde edilen olumlu sonuçlar, bu yıl da tekrarlandı. Bu durum, hem çiftçileri hem de yetkilileri sevindirdi. Bahşılı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Davut Balcı, yaptığı açıklamada, "İlçemizde hayvancılık yapan çiftçilerimizin en büyük sorunlarından biri yem maliyetleriydi. Sorgum Sudan Otu gibi alternatif bitki türleri ile bu soruna kalıcı çözümler üretmeyi hedefliyoruz.”

adam.jpg

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

“Hüseyin Doğan gibi önder çiftçilerimiz sayesinde bu hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. Çiftçi Hüseyin Doğan ise, "Sorgum Sudan Otu'nun hem hayvanlarımın beslenmesi için hem de ekonomik olarak bana büyük faydaları oldu. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.