KALEKOD takımı Türkiye ikincisi
TEKNOFEST 2021’de Kırıkkale’yi başarıyla temsil ettiler
Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2021’de Kırıkkale’yi temsil eden Mustafa Kemal Ortaokulu KALEKOD takımı, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.
AKILLI BİR CİHAZ TASARLANDI
Kırıkkale Mustafa Kemal Ortaokulu KALEKOD takımı TEKNOFEST 2021’de önemli bir başarıya imza attı. KALEKOD takımı, TEKNOFEST 2021’in İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Kırıkkaleli Öğrencilerin büyükbaş hayvanların ateş, nabız, adım sayısı ve topallık durumu bilgilerini hayvanların üzerine yerleştirilen cihaz sayesinde ölçüp, kullanıcının telefonuna bilgi veren ve hayvanın hastalık ihtimalini yorumlayan akıllı bir cihaz tasarlandı. 3D yazıcıdan cihazın muhafaza kutusu üretildi.
YERLİ VE MİLLİ BİR TEKNOLOJİK CİHAZ ÜRETMEYİ BAŞARDILAR
Akıllı cihazın, Telefon uygulaması ve cihazın programlaması da bizzat Kırıkkaleli öğrenciler tarafından yapılarak milli bir teknolojik cihaz üretilmiş oldu. Öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik eden Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi “Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimiz Sefa Baş ve Merve Baş ile danışman öğretmeni Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Haydar Emin Erdoğan 'ı tebrik ederiz” diye konuştu.
TEKNOFEST TEKNOLOJİ YARIŞMALARI KAPSAMINDA İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİ YARIŞMASI
İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'na, Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilköğretim, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ve yetişkinler katılabilir. Yarışmaya bireysel katılım sağlanabileceği gibi, grup olarak da başvuru yapılabilir. Mezun Seviyesine firmalar veya girişimler takım olarak yarışmamıza başvuru yapabilirler. Yarışma kapsamında bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmaları amaçlanmaktır. İnsan hayatını etkileyen her alanda yapılacak yenilik ve teknolojik gelişme ile uygulanabilir projelerin hedefinde; yararlılık, topluma fayda ve kolaylık yer almaktadır. Bu doğrultuda projeler değerlendirilip uygulamaya konulacaktır. Aynı zamanda teknolojik ve ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde sağlık ve ilk yardım, Engelli dostu, afet yönetimi ve sosyal inovasyon alanlarına ilişkin sorunları çözmek, bu bölgelerde hayatı kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar ortaya koymak teknolojileri özgün ve millî kaynaklar ile hayata geçirmek temel hedeftir. Yarışma Kategorileri, Sağlık ve İlk Yardım, Afet Yönetim, Engelli Dostu, Sosyal İnovasyon alanlarında olmak üzere 4 (dört) farklı kategoriden oluşur. HABER: Mehmet Erkoç
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.