725 KM'lik ray döşendi

725 KM'lik ray döşendi
YHT İLE KIRIKKALE'YE GELEN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN BALIŞEYH YHT ŞANTİYESİNDE İNCELEMECumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte Ankara-Kırıkkale- Sivas Yüksek...

YHT İLE KIRIKKALE'YE GELEN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN BALIŞEYH YHT ŞANTİYESİNDE İNCELEME

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte Ankara-Kırıkkale- Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattında incelemelerde bulunmak üzere Balışeyh istasyonunda incelemelerde bulundu. YHT dolayısıyla hatta 725 kilometrelik ray serimi işlemenin tamamlandığına işaret eden Bakan Karaismailoğlu, hattaki performans testlerinin başarıyla sonuçlandığını söyledi.

TEST SÜRÜŞLERİNE KATILDILAR

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Yüksek Hızlı Trenle Balışeyh ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu ilçede Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilçe ve kasaba belediye başkanları ve diğer yetkililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının Balışeyh şantiyesinde çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra hızlı trenle Yozgat'ın Sorgun ilçesine gerçekleşen test sürüşüne katıldı. Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) devreye girmesi ile vatandaşların Sivas ve Yozgat'a araçları ile gitmeyi bırakacaklarını vurgulayan Oktay, trendeki konforun rahatlığının önemini ifade etti. Demir yolu ve kara yolunda da önemli çalışmaların yapıldığını anlatan Oktay, çevre illerdeki bağlantı yollarının daha iyi şartlara getirilmesi konusunda görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

725 KM'LİK RAY DÖŞEME İŞLEMİ

Balışeyh Hızlı Tren şantiyesi ziyaretinde açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Kırıkkale-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde de çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek; Üstyapı ve EST yapım çalışmaları devam etmekte olduğunu, 725 kilometrelik ray serimi işlemenin tamamlandığına işaret etti. Bakan Karaismailoğlu Ankara-Kırıkkale-Sivas YHT hattında, Yozgat, Sorgun, Yıldızeli ve Akdağmadeni’nde yeni istasyonlar yapılması planlandığını söyledi.

DEMİRYOLU REFORMU

Türkiye’nin Çin’den Avrupa’ya giden Demir İpek Yoluna hâkim bir ülke olduğuna dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, “2020 yılında da bu çalışmalarımızı bir üst faza taşıyarak ‘Demiryolu Reformu’nu başlattık. 2023’te yatırımlardaki demiryolu oranını yüzde 60’a, demiryolu ağımızı, 16 bin 675 kilometreye çıkaracağız. Demiryolları üzerinde faaliyet gösterecek araçları ve demiryolu modernizasyonuna ilişkin yerli ve millî teknolojileri üretmek, hat kapasitemizi genişletmek, hizmet odaklı, akıllı ve katma değerli taşımacılık yapmak için başlatılan bu reform ile hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu“Projenin tamamlanması ile Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresi, ilk etapta 12 saatten 4 saate, sonrasında 2 saate inecektir. Ayrıca, Ankara-Sivas YHT hattında; Yozgat, Sorgun, Yıldızeli ve Akdağmadeni’nde yeni istasyonlar yapılması da planlandı.  Yapımı için çalışmalara başlanan Yozgat yeni YHT Garı’nın 2021 yılı 2. çeyreği sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. Kayaş-Balışeyh kesimindeki altyapı yapım çalışmaları devam etmektedir. Balışeyh-Yerköy-Akdağmadeni-Sivas kesiminde ise altyapı, üstyapı ve elektromekanik sistem işleri tamamlanarak yükleme testleri de bitirilmiştir. Ocak 2021’de Ankara-Sivas YHT hattının ilk performans testi başarıyla sonuçlandırılmıştır. Bölgesel kalkınma sayesinde her bir ilimiz güçlü birer ekonomik merkeze dönüşürken;  istihdam artacak, iş ve aş her haneye ulaşacaktır” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.