Meteoroloji Kırıkkale’yi uyardı! Karakış geliyor

Meteoroloji Kırıkkale’yi uyardı! Karakış geliyor
 İnternet Editörü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırıkkale dahil birçok il için uyarı yaptı. Önümüzdeki haftalar itibariyle Kırıkkale’de sağanak yağış ve soğuk havalar görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINDA DÜŞÜŞ

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, ülkenin kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava genellikle parçalı ve az bulutlu olacak. Özellikle İstanbul'un batısı ve Tekirdağ çevrelerinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz’de gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis oluşabileceği tahmin ediliyor.

meteroloji2.jpg

KIRIKKALE’YE SOĞUK HAVA UYARISI

Meteoroloji, hava sıcaklıklarının Marmara'da 3 ila 5 derece azalacağını, kuzeydoğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artacağını belirtti. Diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişimi beklenmiyor. Rüzgar, genel olarak güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise rüzgarın kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırıkkale dahil birçok il için uyarı yaptı. Önümüzdeki haftalar itibariyle Kırıkkale’de sağanak yağış ve soğuk havalar görülecek.

KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Meteoroloji, önümüzdeki haftanın ikinci yarısından itibaren sıcaklıkların hızla düşeceği ve soğuk hava dalgasının etkili olacağı uyarısında bulundu. Anadolu'nun yüksek kesimlerine kar yağışı bekleniyor. Hafta sonuna doğru ise yağışlarla birlikte sıcaklıkların 10 derece kadar düşeceği tahmin ediliyor. Özellikle iç bölgelerde kış hazırlıklarının başlaması gerektiği belirtiliyor.

Bu haber toplam 280 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.