Kırıkkale’de fiyatlar arşa çıktı! Peş peşe üç zam geldi!

Kırıkkale’de fiyatlar arşa çıktı! Peş peşe üç zam geldi!
 İnternet Editörü
Son dönemde Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de ayçiçek yağı fiyatlarındaki artış, tüketicilerin bütçesini sarsıyor.

KURAKLIK KOŞULLARI ETKİLİYOR

Son dönemde Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de ayçiçek yağı fiyatlarındaki artış, tüketicilerin bütçesini sarsıyor. Son üç ayda gelen peş peşe zamlar, Kırıkkaleli vatandaşların evlerine ayçiçek yağı almasını zorlaştırırken, bu artışların küresel ve yerel nedenlerden kaynaklandığı belirtiliyor. Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk, ayçiçek yağı fiyatlarındaki yükselişin arkasında küresel iklim krizi ve politik gelişmelerin bulunduğunu belirtti. Türkiye’de özellikle kuraklık koşulları, Kırıkkale gibi tarımsal üretimin önemli olduğu illerde ayçiçek üretimini olumsuz etkiliyor. Toruk, dünya genelinde iklim değişikliği nedeniyle üretimde yaşanan sorunların da fiyatları daha da yukarı çektiğini ifade etti.

uczam2.jpg

DAHA FAZLA ARTMASINA YOL AÇIYOR

Ham yağ fiyatlarının dünya genelinde yükselmesi, Türkiye ve Kırıkkale’de ki ayçiçek yağı fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Toruk, ham yağ fiyatlarının uluslararası piyasalarda 1150 dolara kadar çıktığını ve bu durumun Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de yağ fiyatlarının daha fazla artmasına neden olabileceğini belirtti. Edirne Ticaret Borsası’nda ayçiçek tohumunun 21-24 TL arasında işlem gördüğünü söyleyen Toruk, dolar bazında fiyatların da 1250-1300 dolar seviyelerine ulaştığını vurguladı.

DÖVİZ KURLARI HAREKETLENİYOR

Toruk, küresel üretim sorunlarının devam etmesi durumunda ayçiçek yağı fiyatlarındaki artışın süreceğini söyledi. Yılbaşında sanayi firmalarına ithalat izni verileceğini belirten Toruk, ancak döviz kurlarındaki artış ve arzın azalmaya devam etmesi halinde fiyatlarda daha fazla yükseliş yaşanabileceğini kaydetti. Kırıkkaleli tüketiciler de bu artıştan büyük ölçüde etkilenirken, özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların bütçelerine ciddi bir yük binmesi bekleniyor.

uczam3.jpg

ÜRÜN ALIRKEN SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Toruk ayrıca, tüketicilere tağşiş ve taklit ürünlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Özellikle ayçiçek yağı ve zeytinyağında sıkça karşılaşılan bu duruma karşı, Kırıkkaleli tüketicilerin güvenilir markalardan alışveriş yapmaları gerektiğini vurgulayan Toruk, "Ucuz ürün alırken sağlığınızdan olmayın" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.