Kırıkkale’den TÜİK verilerine tepki!

Kırıkkale’den TÜİK verilerine tepki!
KESK Kırıkkale Şubeler Platformu, TÜİK’in açıkladığı zamlara karşı tepki gösterdi. Başkan Ayşe Avcı, “Alanlardayız, çünkü bu ülkede emeği ile geçim mücadelesi verenler olarak tarihimizin en karanlık, en zorlu süreçlerinden birisini yaşıyoruz” dedi.

ÇOK ZORLU SÜREÇLERDEN GEÇİYORUZ

Emekçilere ve emeklilere yönelik verilen zamlara tepki göstermek amacıyla KESK Kırıkkale Şubeler Platformu üyeleri bir araya geldi. Yürüyüş düzenleyen üyeler, ellerinde aldıkları pankartlarla tepkilerini dile getirdi. Sendika üyeleri adına açıklama yapan KESK Kırıkkale Şubeler Platformu Başkanı Ayşe Avcı, “Bugün TÜİK’in yalan rakamlarıyla kamu emekçilerine ve emeklilere verilen sadaka zamlara karşı insanca yaşayacak bir ücret için ülke genelinde alanlardayız. Alanlardayız, çünkü bu ülkede emeği ile geçim mücadelesi verenler olarak tarihimizin en karanlık, en zorlu süreçlerinden birisini yaşıyoruz” dedi.

tuik2.jpg

BU SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNMALIDIR

Avcı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Alanlardayız, çünkü bu ülkede yıllardır kamu emekçisi, işçisi, emeklisi, asgari ücretlisi ile milyonlar olarak her geçen gün daha fazla yoksullaştırılıyoruz.-Yıllardır iktidarlar eliyle planlı, programlı, bilinçli, kasıtlı bir şekilde yoksullaştırılıyoruz. Üstelik iktidar da artık bunu saklama gereği duymuyor. Hatırlayalım.. Döviz kuru, enflasyon rekor üstüne rekor kırmaya başlarken dönemin Maliye Bakanı çıkıp aynen şöyle demişti. “Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor. Bu sözler mevcut sistemde kimlerin baş tacı edildiğini, kimlerin ise yok sayıldığının açık bir itirafı olarak tarihe geçmiştir.”

tuik-jpg-3.jpg

BİR AVUÇ ZENGİN DAHA DA ZENGİN OLUYOR

“Evet, çarklar yıllardır dönüyor. Ama o çarklar halkı, emekçileri, yoksullaştırmak, işsiz bırakmak, bir avuç zengini daha zengin etmek için dönüyor. Dolayısıyla tekrar altını çiziyoruz. Yıllardır bu ülkeyi yönetenlerin kısa vadede de orta vadede de uzun vadede de tek bir programı vardır. O da emeği ile geçinenlere ve halka dayatılan Köleliğe ve Yoksulluğa Uyum Programıdır. Attıkları her adımda işte bu köleliğe ve yoksulluğa uyum programını hayata geçirenler iki tablolu bir ülke yaratmışlardır. Geldiğimiz noktada Türkiye’de iki tablo ile karşı karşıyayız. Birinci tablo faizden, ranttan, emek sömürüsünden beslenenler ve arkasındaki iktidarın tablosudur.”

GÜVENCESİZ HALE GETİRİLEN MİLYONLARIN TABLOSU

“Bu tabloda bir avuç yandaş, sermaye iktidar eliyle besleniyor. Bir taraftan emek sömürüsü diğer taraftan vergi afları, muafiyetleri, teşvikler, ihaleler, dövize endeksli hazine garantileri ile Servetlerine servet katıyor. İkinci tablo ise her geçen gün daha fazla yoksullaştırılan, güvencesiz hale getirilen milyonların tablosudur. İşçisi, işsizi, kamu emekçisi, asgari ücretlisi, emeklisi, dar gelirlisi ile toplumun ezici çoğunluğunu oluşturanlar milyonların, emeğin ve halkın tablosudur. Alın teri ile emeği ile yaşam mücadelesi verenler, yoksullaştırılan milyonlar olarak hepimizi kapsayan bu tablo her geçen gün daha fazla kararmaktadır. Bugün Türkiye’de her dört kişiden biri işsizken, çalışan her iki kişiden birisi ise açlık sınırının altında asgari ücretle ayakta kalmaya çalışıyor. Dört kişilik bir ailenin tüm fertleri asgari ücretle çalışsa dahi hane geliri yoksulluk sınırının altında kalıyor” dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.