Kırıkkale’de piknikçilere uyarı! Avlanma yapılacak

Kırıkkale’de piknikçilere uyarı! Avlanma yapılacak
 Muhabir
Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde popülasyonu artan domuzlar için sürek avı yapılacak. Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü, Karaahmetli köyünde bulunan piknikçilere uyarılarda bulundu.

CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

Bahşılı ilçesine bağlı Karaahmetli köyünde, sayıları giderek artan domuzlar için İlçe Tarım Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Cumartesi (bugün) ve Pazar günü (yarın) av koruma görevlilerinin eşliğinde,
Kapulukaya - Behrek Genel Avlığında yaban domuzu sürek avı gerçekleştirileceğini bildirdi. Bu sürek avı, Karaahmetli Köyü sınırları içerisinde yaban domuzlarının tarım alanlarına zarar vermesi nedeniyle planlandı.

kirikkalede-piknikcilere-uyari-avlanma-yapilacak-doc-22.jpg


MÜDÜRLÜK UYARILARDA BULUNDU

Müdürlük, sürek avının yapılacağı günlerde başta çiftçiler olmak üzere, çobanlık yapan yetiştiricilerin, köy sakinlerinin ve piknik veya gezinti amaçlı bölgede bulunmayı planlayan vatandaşların can ve mal güvenliği için dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle sürek avı mıntıka sahasında bulunulmaması gerektiği konusunda önemli bir uyarıda bulundu.


ÇİFTÇİLER İÇİN BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

2023-2024 Merkezi Av Komisyonu Kararı'na göre, mücadele maksatlı yaban domuzu sürek avı, Doğu Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından belirlenen esas ve usuller çerçevesinde gerçekleştirilecek. Av, 13 ve 14 Temmuz 2024 tarihlerinde, iki gün boyunca devam edecek. Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü, yapılan incelemeler sonucunda, yaban domuzlarının tarım alanlarına verdiği zararın tespit edilmesi üzerine bu avın uygun görüldüğü ifade edildi. Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü, tüm çiftçiler, hayvancılık yapan yetiştiriciler, bölge sakinleri ve kamuoyunu sürek avı günlerinde dikkatli olmaya çağırdı. Güvenlik tedbirlerinin alınmasının önemine dikkat çekilerek, bu tür duyuruların dikkate alınmasının, can ve mal kayıplarının önlenmesi açısından hayati önem taşıdığı belirtildi.

Bu haber toplam 324 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum