Kırıkkale’de öğrenciler sınavda yeteneklerini yarıştırdı

Kırıkkale’de öğrenciler sınavda yeteneklerini yarıştırdı
 İnternet Editörü
Dene-Yap Teknoloji Atölyelerine kabul edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla düzenlenen Dene-Yap Türkiye Uygulama Sınavı, Türkiye genelinde 81 ilde 118 merkezde eş zamanlı yapıldı.

2 YIL SÜRECEK OLAN EĞİTİME BAŞLAYACAKLAR

Belirli periyotlarda 3 aşamalı olarak yapılan sınavlara 800 öğrenciden 2 aşamada başarılı olarak geçen 200 ortaokul 100 lise öğrencisi olmak üzere toplamda 300 öğrenci katıldı.

kirikkalede-ogrenciler-sinavda-yeteneklerini-yaristirdi-2.jpg

30 Haziran tarihinde Yahşihan spor salonunda 3. Aşaması düzenlenen sınavda “Uzay Mekiğini Güvenli Şekilde Denize İndirme” uygulamalı sınavında öğrenciler maharetlerini sergilediler. Sınavda başarılı olan 100 ortaokul, 60 lise öğrencisi olmak üzere toplamda 160 öğrenci okulların açılması ile 2 yıl sürecek olan eğitime başlayacaklar.

TASARIM ÜRETİM, VERİ ÜRETİM

Eylül ayında başlayacak olan eğitimde Tasarım Üretim, Veri Üretim, Robotik Kodlama, İleri Robotik, Yapay Zeka, Nesnelerin İnterneti, Nano Teknoloji ve Malzeme Birimi, Yenilenebilir Enerji, Havacılık ve Uzay, Siber Güvenlik ve Mobil Uygulamalar Dersleri olmak üzere 11 derste eğitim alacaklar.

kirikkalede-ogrenciler-sinavda-yeteneklerini-yaristirdi-4.jpg

Bu eğitimlerde başarılı olacak öğrenciler guruplar halinde ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılmaya hak kazanacaklar. Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, “Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.

Bu haber toplam 13 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.