Kutluca: “Güçlü Türkiye saray ile değil, fabrikalarla kurulacak”

Kutluca: “Güçlü Türkiye saray ile değil, fabrikalarla kurulacak”
 Muhabir
Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, yaptığı basın açıklamasında Ahlat vurgusu yaptı. Kutluca, “Ahlat’ın öncelikli ihtiyacı 1.071 metrekare büyüklüğünde köşk değil, 1.071 insanımızın çalışacağı fabrikadır” dedi.

ÜRETEN FABRİKALARLA KURULACAK

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, parti yaptığı basın açıklamasında, gündemin öne çıkan konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle Ahlat’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Bakanlar Kurulu’nu eleştirdi. Kutluca, “Ahlat’ın öncelikli ihtiyacı 1.071 metrekare büyüklüğünde köşk değil 1.071 insanımızın çalışacağı fabrikadır. Güçlü Türkiye, kaynaklarımızı tüketen saraylarla değil; üreten fabrikalarla kurulacaktır” dedi.

ÜRETMEYEN EKONOMİ İFLASA MAHKÛMDUR

Ekonomik kriz dönemlerinde köşk ve saray yapmanın israftan başka bir şey olmadığını belirten Kutluca, “Bakınız; Muş Şeker Fabrikası 2018 yılında, bu iktidar döneminde satıldı. 2019 yılında ise Ahlat köşkünün temeli atıldı. Siz kalkacaksınız, fabrikayı satıp köşk yapacaksınız. Sonra da çıkıp ‘ekonomik kriz yok, dış güçlerin oyunu var’ diyeceksiniz. Millete tasarrufu öğütleyenler, israf ve şatafattan vazgeçmedikçe ülke ekonomisinin düze çıkması mümkün değildir. Her zaman dedik, demeye devam edeceğiz; üretmeyen ekonomi iflas etmeye mahkûmdur” ifadelerini kullandı.

VERGİ ÖDEYECEK ESNAF KALMAYACAK

Ekonomide yaşanan sorunlara yönelik iktidarın pansuman çözümler üretmeye devam ettiğini belirten Kutluca, yürürlüğe konulan “Enflasyon Muhasebesi Uygulaması” hakkında konuştu. Kutluca, “Enflasyon zaten haksız bir vergidir. Enflasyon muhasebesi ise bir ‘tuzak vergidir’. Ve maliye tarihimize, AK Parti iktidarı tarafından kara bir leke olarak düşürülecektir. Üzülerek ifade ediyorum ki; enflasyon muhasebesi uygulamasında ısrar edilirse ortada ne vergi ödeyecek bir esnaf ne de defter tutacak serbest muhasebeci, mali müşavir kalacaktır. Bunun bedeli Türkiye’ye ağır olacaktır” diyerek, tepkisini dile getirdi.

“ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİ ELLERİNDEN ALINDI”

Okulların açılmasına sayılı günler kaldığını belirten Kutluca, ekonomide yaşanan problemlerin gelecek nesillerin eğitim hayatını da olumsuz etkilediğini kaydetti. Kutluca, “Okul masrafları artık dayanılabilir değil. Eğitim masraflarını karşılayamayan milyonlarca insanımız var. Daha bir iki gün önce çanta alamayan bir kız çocuğunun röportajını izledik. İzlerken yüreğimiz parçalandı, içimiz burkuldu. Beslenme çantasına sadece ekmek koyup okuluna giden çocuklarımız var. Bu ülkenin çocuğu hayal kuramıyor. Bu ülkenin çocuğunun hayalleri ellerinden alındı. Artık yeni Türkiye'de okul fişleri, ‘Ali müteahhit ol!’, ‘Öde Oya öde!’, ‘Sus Ayşe sus!’ şeklinde olacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.