Kızık: “CHP'nin 101. Yılı Coşkuyla Kutlanıyor”

Kızık: “CHP'nin 101. Yılı Coşkuyla Kutlanıyor”
 İnternet Editörü
CHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklamalarda da bulundu. Kızık, “Bu gurur hepimizin!" diyerek partinin Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran parti olma misyonunu sürdürdüğünü vurguladı.

MİLLETİMİZİN PARTİSİYİZ

Kızık, açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 9 Eylül 1923

tarihinde Halk Fırkası adıyla kurulan ve sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye'nin en köklü siyasi hareketi olarak 101. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. CHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, bu tarihi günle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu gurur hepimizin!" diyerek partinin Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran parti olma misyonunu sürdürdüğünü vurguladı.

Kızık, açıklamasında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin "ezilenlerin ve halkın partisi" olarak kalmaya devam edeceğini ve Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, iktidara geldiklerinde halka layık olduğu yaşamı sunmak için mücadele edeceklerini belirtti.”

bayrak.jpg

BU GURUR HEPİMİZİN!

"Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, milletin hakimiyeti sonsuza kadar sürecek," diyen Kızık, başta Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, şehitler ve gazileri minnetle andıklarını ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, partiye gönül verenler bu önemli dönemi yeni bir umutla karşılıyor. 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü, bugün 101.yaşını kutluyor.

SONSUZA KADAR MİLLETİN OLACAKTIR.

“Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyetini kuran parti olarak, ‘ezilenlerin ve halkın partisi’ olmaya devam edecektir. CHP, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, iktidara geldiği zaman, halkımıza layık olduğu yaşamı sunmak için mücadelesini, inançla, umutla ve tüm kararlılığıyla sürdürecektir. Büyük Önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi, yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz 101. yılımız kutlu olsun!”

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.