Kırıkkale’nin kupa rakibi ligden çekilmek istiyor!

Kırıkkale Futbol Kulübü’nün Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur karşılaşmasında rakibi olan Yeni Malatyaspor Kulübü, ligden çekilmek için TFF’ye başvuru yaptı. Kulüp başkanı Şahin Altunok, zorlu bir süreçten geçtiklerini dile getirdi.

KARŞILAŞMA KIRIKKALE’DE OYNANACAK

Kırıkkale Futbol Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası’nda emin adımlarla ilerliyor. Çankırı FK ve Zonguldak FK’yı geçerek 3. Tura adını yazdıran kırmızı lacivertliler, önümüzdeki hafta kendi saha ve seyircisi önünde Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek, 29-30-31 Ekim tarihleri arasında Başpınar Stadyumu’nda oynanması planlanan karşılaşma öncesi Yeni Malatyaspor Kulübü’nden TFF’ye ligden çekilme başvurusu yapıldı.

LİGDEN ÇEKİLMEK İÇİN BAŞVURU YAPTILAR

Yeni Malatyaspor Kulübü, son depremin ardından ligden çekilme kararı aldı. Yeni Malatyaspor Başkanı Şahin Altunok, futbolcuların ve şehrin yaşadığı büyük zorlukları dile getirdi. Yeni Malatyaspor Başkanı Şahin Altunok, ligden çekilme kararı aldıklarını kamuoyuna duyurdu. Başkan Altunok, geçtiğimiz günlerde yapılan olağanüstü seçimli kongrede görevi devralmasının ardından hızlıca çalışmalara başladıklarını ancak Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki son depremin, kulübü ve şehri büyük ölçüde etkilediğini ifade etti.

DEPREM OLUMSUZ ŞEKİLDE ETKİLEDİ

Kulübün tesisleri ve stadyumunun 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar aldığını hatırlatan Şahin Altunok, dün meydana gelen depremin ardından tesislerin ve stadyumun daha fazla hasar gördüğünü belirtti. Bugüne kadar kısıtlı imkanlarla mücadele etmeye çalıştıklarını ifade eden Altunok, son depremin durumlarını daha zorlu bir hale getirdiğini söyledi. Şahin Altunok, "Stadyumda maçlarımızı oynayabilmek için verdiğimiz mücadele, yapılan tadilat çalışmaları, son depremle birlikte ciddi anlamda etkilenmiştir. Bunun yanı sıra tesislerimizin de hasar görmesi hem bizleri hem de futbolcularımızı derinden etkiledi" dedi.

FUTBOLCULAR KALMAK İSTEMİYOR

Başkan Altunok, Malatya’da yaşanan depremlerin futbolcular üzerinde de büyük bir psikolojik etki oluşturduğunu dile getirerek, şehir dışından gelen futbolcuların tesislerde kalmak istemediğini söyledi. Altunok, "Bu zorlu şartlar altında müsabakalara hazırlanmak ve maçlara çıkmak zorunda kalan futbolcularımız, şehirde yaşayan herkes gibi ciddi psikolojik sorunlar yaşıyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri