Kırıkkaleli genç kız babasına böbreğini verdi

İki sene önce böbrek yetmezliği tanısı konulan ve yaklaşık 20 yıldır şeker hastası olan 63 yaşındaki Gürbüz Kaya, kızı Rabia Kaya’nın bağışladığı böbrekle yeniden hayata tutundu.

20 YILDIR ŞEKER HASTASIYDI

Kırıkkale’de yaklaşık 20 yıldır şeker hastası olan ve 2 yıl önce böbrek yetmezliği tanısı konulan emekli müteahhit Gürbüz Kaya, 39 yaşındaki kızı Rabia Kaya’nın verdiği böbrekle yeniden hayata ‘merhaba’ dedi. 2014 yılında iki kez by-pass (açık kalp ameliyatı) olan Kaya, yaklaşık 20 yıldır ise şeker hastalığıyla mücadele ediyor. Kolesterol rahatsızlığı da bulunan baba Kaya, riskli bir süreç içerisine girdi. Baba Kaya için sağlık kuruluşlarına başvuru yapan aile fertleri, doktorlardan bu risklere karşın şanslarının olduklarını belirtti.

ORTAK KARAR VERİLDİ

Babası için hiç şüphe etmeden gönüllü olarak donör olan 39 yaşındaki kızı Rabia Kaya, sağlık kuruluşlarına gerekli tahlillerini verdi. Kırıkkale’de bir özel sektörde yönetici olarak çalışan Kaya, gerekli tetkiklerin uygun çıkmasıyla birlikte doktorların da onayıyla ameliyata karar verildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Memorial Ankara Hastanesinde baba ve kızı için gerekli naklin yapılması amacıyla operasyon başlatıldı.

BAŞARILI BİR AMELİYAT OLDU

Böbrek Nakli Program Direktörü ve HPB Cerrahisi Prof. Dr. Acar Tüzüner, Prof. Dr. İhsan Ergün, Dr. Mustafa Anıl Turhan, Memorial Hastanesi Nakil Koordinatörü Şeyma Yıldırım’ın katıldığı operasyonla kızı Rabia Kaya’dan alınan böbrek başarılı şekilde baba Gürbüz Kaya’ya nakledildi. Başarılı geçen ameliyat sonrası hastanede tedavi süreçleri tamamlanan baba ve kızı taburcu edildi. Baba Kaya için uyum sürecinin de olumlu geçtiğini belirten doktorlar, ailenin sağlığına kavuştuğunu ve normal yaşantılarına kaldıkları yerden devam ettiklerini vurguladı.

KIZIMDAN ALLAH RAZI OLSUN

Duygusal anların yaşandığı ameliyat sonrası baba Gürbüz Kaya, “Kızım hiç düşünmeden bana böbreğini verdi. Allah’ım ondan razı olsun, Allah herkese çocuklarım gibi bir evlat versin. Şunda uyum süreciyle ilgili olumsuz giden herhangi bir şey yok. Yavaş yavaş eski yaşantımıza başlıyoruz. Kızıma çok teşekkür ederim. Kızım benim için gönüllü olunca duygulandım. Nakil ameliyatlarıyla ilgili bazı vatandaşlarımız korku yaşıyor. Korkacak, tereddüt edilecek hiçbir şey yok, doktorlarımız gerçekten konularında uzman. Onlardan da Allah’ım razı olsun” şeklinde konuştu.

BABAM ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Babasının yaşadığı bu durum karşısında daha fazla kayıtsız kalmadığını belirten kızı Rabia Kaya, “Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Uzun yıllardır babamın rahatsızlığıyla mücadele ediyoruz. Son 2 yıldır babam böbrek yetmezliği sağlık sorunuyla yaşıyor. Babamın yaşadığı bu durum karşısında böyle bir girişimde bulundum. Herkes ailesi için böyle davranışlarda düşünmeden karar vermeli. Allah uzun ömürler versin. Ameliyatımızda emek veren herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri