Her şey yolunda merkez

Hayatta bazen öyle anlar olur ki etrafındaki her şey karmakarışık görünür. Her şey kontrolden çıkmış, altüst olmuş gibi hissedersin. Bu durum seni derinden sarsar ve umutsuzluğa kapılırsın.
"Artık hiçbir şey düzelmeyecek" diye
düşünürsün. Kendini çaresiz ve tüketmiş
hissedersin.
Fakat zaman geçtikçe, ilginç bir şekilde olaylar kendi kendine düzene girmeye başlar . Dağınık parçalar sanki görünmez bir el tarafında toplanır gibi bir araya gelir. Sorunlar çözülmeye, engeller aşılmaya başlar. Bu süreç o kadar doğal ve beklenmedik bir şekilde gerçekleşir ki, sen bile nasıl olduğuna şaşırırsın.
Bir bakmışsın ki, eskiden seni endişelendiren ve altından kalkamayacağını düşündüğün durumlar çözülmüş. Hayatın akışı içinde her şey olması gereken yere oturmuş. Bu deneyim sana sunu öğretir: Zaman, en büyük şifadır. Kainatın sahibi sana vadini vermiştir. “Büyük zorluklarla beraber elbette çok yönlü sayısız büyük kolaylıklar vardır. Evet zorlukla beraber bir kolaylık da vardır. “ ( Nisa 6. Ayet ) Bu ayetin iki defa tekrar ediyor olması sanada üzerine basılarak söylenmiş bir gerçek değil mi?
Değişmez, değişmez dersin. Her şey bir anda değişi verir. Ters düz olur. Uzak yakın olur. Gidem geri gelir. Azalan çoğalır. Bu yüzden umudumu asla kaybetme…
Bu yüzden, ne kadar zor görünürse görünsün,
umudunu kaybetmemelisin. Sabırlı ol ve zamana güven. Çünkü zamanla birlikte çoğu sorun çözülür, yaralar iyileşir ve hayat yeniden düzene girer. Sadece bu sürece inanman ve ona izin vermen gerekiyor.
Birde bakmışsın her şey üst üste gelmiş.
Ama bu sefer güzellikler …

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Köşe Yazıları Haberleri