Kırıkkaleli gençlerden siber güvenlik başarısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi işbirliğinde düzenlenen Siber Vatan Bootcamp etkinliğinin kapanış ve sertifika töreni Antalya'da gerçekleştirildi.

18 ÖĞRENCİ SINAVI BAŞARIYLA GEÇTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, programa telefonla görüntülü olarak katılarak, küresel iletişim kesintilerine değindi ve milli teknoloji ürün ve hizmetlerinin önemini vurguladı. Kırıkkale'den bu projeye 200'ün üzerinde başvuru yapıldı ve 45 öğrenci eğitim almaya hak kazandı. Sınavı başarıyla geçen 18 öğrenci, Siber Vatan Bootcamp'e katıldı.

BAŞARILARINA KATKI SAĞLADI

Etkinlik kapsamında, Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık 400 öğrenci 80 saatlik derin ve teknik eğitim aldı. Bu eğitimler arasında tersine mühendislik çalışmaları, senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalar yer aldı. Kırıkkale, bu etkinlikte önemli bir rol oynadı ve gençlerin siber güvenlik alanındaki başarılarına katkı sağladı.

SİBER VATAN PROGRAMININ İLK GİRİŞİMCİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, Türkiye'nin siber güvenlik ekosisteminin önemli gelişmeler kaydettiğini belirtti. Kapanış töreninde, Siber Vatan vizyon buluşmalarına katılım sağlayan siber güvenlik firmalarına teşekkür belgesi takdim edildi ve Siber Vatan Programının ilk girişimcisi olan Cyrops firması ile STM arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri