Kırıkkale’de simit fiyatlarına gizli zam!

Kırıkkale’de geçtiğimiz aylarda ekmek ve simit fiyatlarına yapılan zammın ardından, esnaf ve vatandaş sofralarının vazgeçilmez simit fiyatlarına gizli zam geldi.

ÖZEL HABER

KURALLARA UYMADAN SATIŞ YAPILIYOR

Son günlerde gıda, akaryakıt ve giyim sektöründe çeşitli ürünlere yapılan zamların ardından yumurta fiyatları da artış gösterdi. Geçtiğimiz aylarda ekmek ve simit fiyatlarına yapılan zammın ardından, esnaf ve vatandaş sofralarının vazgeçilmez simit fiyatlarına gizli zam geldi. Bazı fırın ve bakkallarda ekmek fiyatı 6,50 TL ile 8 TL arasında satılırken, gelen zamla birlikte 9 TL olarak satılması kararı alınan simit fiyatı son günlerde 10 TL olarak satılmaya başlandı.

VATANDAŞLAR DENETİM İSTEDİ

Kırıkkale Belediyesi, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından alınan karar doğrultusunda geçtiğimiz aylar içerisinde 6,5 TL olan simit fiyatı 9 TL olmuştu. Son günlerde ise meşhur Kırıkkale simidi olarak bilinen ve damaklarda lezzetiyle unutulmayan susamlı simit fiyatına gizli zam tarifesi uygulandı.

9 TL kuralına uymayan bazı simit satıcıları, artan gıda fiyatlarını bahane göstererek 9 TL olan simitlerin satışını 10 TL olarak satıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, ilgili kurumlardan fiyatlarla ilgili denetim istedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kırıkkale Haberleri