Kırıkkale’de meşhur kavunun hasadı başladı

Kırıkkale’nin Bahşılı İlçesine bağlı Çamlıca Köyü’nde yetişen ve lezzeti adeta damak çatlatan kavunların hasadı başladı. Başka illere de satışa sunulan kavunları yiyenler, lezzetini asla unutamıyor.

LEZZETİNİ ASLA UNUTAMIYOR

Bahşılı İlçesi Çamlıca Köyü (Hodar)'da yöre halkının 'Hodar Kavunu' olarak isimlendirdikleri literatürdeki ismi ise Topatan Kavunu olan kokusuyla ve lezzetiyle ilçenin önemli değerlerinden biri haline gelen bu kıymetli ürünün hasat süreci başladı. Osmanlı Dönemi Ziraatının önemli ürünlerinden biri olan 'Topatan Kavunu'ata tohumlarının kuşaktan kuşağa aktarılması ile günümüze kadar ulaşmış durumdadır.

BAL GİBİ KAVUN LEZZETİ

Anadolu köylerinde bu genetik mirası koruyan köylerde birisi de Bahşılı İlçesi Çamlıca Köyüdür. Kavunların oldukça tatlı olması 'Bal Gibi kavun ' benzetmesine sebep oluyor. Köy iklim şartlarına ve toprak yapısına uygun olan Topatan Kavunu birim alandaki verimi ile dikkatleri çekiyor. Kavun yetiştiriciliğinin en yoğun yapıldığı Çamlıca Köyü'nde ayrıca Hasanbey, Altınbaş, Kızılırmak, Ankara Kavunu, Çitilli, Sarı Dilimli ve Kırkağaç Yerli Kavun türlerinin de üretimi gerçekleştiriliyor. Bahşılı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Köy genelinde yer yer ekili olmak üzere toplam 35 dekar alanda hasat süresince 140 ton verim beklendiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri