Karakeçili’de o caminin ismi değişti

Kırıkkale’nin Karakeçili İlçesinde bulunan Merkez Camii’nin ismi değişti. Kaymakamlık ve cami yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda caminin yeni adı Ertuğrul Gazi Camii oldu.

YENİ BİR KARAR ALINDI

Geçmişten bugüne gelenek ve kültürün yaşatıldığı Kırıkkale’nin Karakeçili İlçesinde, ‘30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ etkinliklerinin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda yıllardır Karakeçili’nin merkezinde bulunan caminin adı, Kaymakamlık ve cami yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda değiştirildi. Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, Merkez Camiinin isminin Ertuğrul Gazi Camii olarak değiştirildiğini duyurdu.

ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK DÜZENENECEK

Kültür ve geleneklerin yaşatıldığı, yörükler diyarı Kırıkkale'nin Karakeçili İlçesinde, her yıl olduğu gibi bu yılda önemli bir etkinlik düzenlenecek. 1 Eylül 2024 tarihinde Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği gerçekleştirilecek. Gencinden yaşlısına, İç Anadolu Bölgesi başta olmak üzere bütün illeri buluşturacak olan şenlikte geçmiş tarih ve kültür öbekleri yaşatılacak.

HERKESİ ŞENLİĞE DAVET ETTİLER

Bu yıl düzenlenecek olan 30.Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği kapsamında Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin ve Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, herkesi şenliğe davet etti. Şenlik için maddi ve manevi desteklerde bulunan Özçelik, "Bu şenlik bizi geçmişe götürüyor. Bütün tarihimizi ve kültürümüzü yeniden gün yüzüne çıkartıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri