Ergin ve Özçelik’ten Karakeçili Şenliğine davet

Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, 31 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 30.Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ne herkesi davet etti.

ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK

Kültür ve geleneklerin yaşatıldığı, yörükler diyarı Kırıkkale'nin Karakeçili İlçesinde, her yıl olduğu gibi bu yılda önemli bir etkinlik düzenlenecek. 1 Eylül 2024 tarihinde Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği gerçekleştirilecek. Gencinden yaşlısına, İç Anadolu Bölgesi başta olmak üzere bütün illeri buluşturacak olan şenlikte geçmiş tarih ve kültür öbekleri yaşatılacak.

ÖZÇELİK’TEN MADDİ MANEVİ DESTEK

Bu yıl düzenlenecek olan 30.Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği kapsamında Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin ve Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, herkesi şenliğe davet etti. Şenlik için maddi ve manevi desteklerde bulunan Özçelik, "Bu şenlik bizi geçmişe götürüyor. Bütün tarihimizi ve kültürümüzü yeniden gün yüzüne çıkartıyor" dedi.

GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Karakeçili'nin tarih ve kültür alanında zengin bir ilçe olduğunu belirten Özçelik, “31 Ağustos 2024 - 01 Eylül 2024 tarihleri arasında Kırıkkale Valiliğimiz himayelerinde Karakeçili Kaymakamlığımız koordinatörlüğünde bu yıl 30.cu Ertuğrul Gaziyi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği gerçekleştirilecek. Düzenlenecek şenlikte çok yönlü etkinlikler yapılacaktır. Yapılacak şenliğin temel amacı Ertuğrul Gazi ve atalarımızı anmaktır. Kültürel değerlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanan şenlik geçmiş ve gelecek arasında bir köprü oluşturacaktır. Bu bakımdan şenlik tarihi bir görevi de üstlenmektedir. Şenliğin uluslararası düzeyde olması münasebetiyle ülke içinden ve dışından katılım sağlanması beklenmektedir. Bu bakımdan gelen misafirlere yöre halkı misafirperverliğini gösterecektir. Yörükler Diyarı Karakeçili halkında da şenliği heyecanla beklenmektedir” dedi.

KAMU KAYNAĞI KULLANILMAYACAK

Yörükler Diyarı Karakeçili’de yapılacak şenlikte hiçbir şekilde kamu kaynağı kullanılmayacak. Tasarruf tedbirlerine riayet edilerek düzenlenecek şenlikte yapılan tüm faaliyetlerin harcaması bölge halkı, dernekler ve Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ın desteği ve yardımıyla bulunan sponsorlar aracılığıyla karşılanacak. Şenlik programı kapsamında 30 Ağustos 2024, Cuma günü Karakeçili Merkezi Çarşı Camii’nde Mevlid-i Şerif okunacak ve ardından Sünnet Töreni gerçekleştirilecek. Ayrıca şenliğin açılışında Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak” dedi.

MAHALLİ SANATÇILAR KONSERİ

Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin ise; “Şenlikte katılımcıları eğlendirecek bir dizi etkinlik ve gösteride sunulacak. Kırıkkale’mizin kültürel zenginliğini ve sanatsal çeşitliğini yansıtan birçok yöresel sanatçıda şenlikte sahne alacak. Şenliğin daha güzel bir atmosferde geçmesi için, ilimizin yöresel sanatçıları halkla buluşacak. Yöresel sanatçılarından Şevki Okyay ve Gözde Ayaz bozlak havalarını seslendirecek. Şenlikte 7’den 77’ye herkes için çeşitlik gösteriler ve etkinlikler yapılacak. Öncelikle Karakeçili’nin zengin tarihi anlatılacak. Son derece zengin bir içeriğe sahip olan şenlikte, Karakeçili Tarihinin Anlatılması, Kültürümüzün Önemli Bir Aracı Olan Aşıklar Atışması, Jandarma Mehteran Takımı Gösterisi, Anadolu Bacıları Gösterisi, Okçuluk Gösterisi, Tekvando Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi, Güreş Müsabakaları, Müzikal Gösteri, Ankara Seymenler Ekibi Gösterisi, Sıra Gecesi Gösterisi, Ustalar Topluluğu Gösterisi sunulacak.”

ŞENLİKTE GENÇLER UNUTULMADI

Şenlikte gençlerin keyifli vakit geçirip kültürümüzün öğelerini tanımaları amaçlanmakta. Bu nedenle şenlikte Açık Hava Gençlik Merkezi uygulaması yapılacak. Gençler için Dart, Masa Tenisi, Langırt, Playstation gibi oyunlar açık havada bulundurulacak. Ayrıca gençlik liderlerinin katılımıyla gençler için sohbet alanları oluşturularak gençler şenliğin bir parçası haline getirilecek” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri