Kırıkkale Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Neslihan Uluyüz tarafından hazırlanan, Erasmus+ K101- Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında destek almaya hak kazanan "WEB 2.0 Araçları İle Eğitim Kalitemizi Artırıyoruz" isimli AB projesinin açılış toplantısı yapıldı.
GENİŞ KATILIM
Kırıkkale Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Neslihan Uluyüz tarafından hazırlanan ve 2020 yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus+ K101- Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan "WEB 2.0 Araçları İle Eğitim Kalitemizi Artırıyoruz" adlı Avrupa Birliği projesinin açılış ve tanıtım toplantısı okul toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Okul Müdürü Şengül Doğan, Müdür Yardımcıları Dönüş Işıker Sarıaydın, Savaş Ersoy ve Hüseyin Öztürk ile katılımcılar Bayram Pekdoğan, Kubilay Çelik, Serkan Özcan, Nuray Taş Çınar, Yasin Akpınar, Esra Yanardağ ve Filiz Kaldırım katıldı.
EĞİTİME KATKI
Toplantı Proje Koordinatörü Neslihan Uluyüz'ün yaptığı kurs programı içeriği, hareketlilikler öncesi ve sonrası faaliyetler ve gerçekleştirilmesi zorunlu olan iş ve işlemleri içeren sunum ile başladı. Neslihan Uluyüz yaptığı açıklama da "Öğretmenlerimizin; hareketliliğimiz neticesinde Web 2.0 araçlarından Book Creator aracını derslerde kullanır hale gelmeleri ile AB 2020 stratejisi hedeflerinden "20 ila 64 yaş nüfusun yüzde 75'inin istihdam edilmesi" ve "Yüksek öğretime katılım oranının yüzde 40'a çıkarılması" maddeleri ile okulumuz stratejik planının gelişimine olumlu yönde katkıda bulunulacaktır" diyerek projenin yerel ve ulusal düzeyde etkisi hakkında bilgiler verdi.
BAŞARI ORANINI ARTIRACAKTIR
Okul Müdürü Şengül Doğan ise yaptığı konuşmada "Öncelikle projenin hazırlanması ve uygulanmasında yadsınamaz emekleri olan "Okulumuz Proje ekibi"ne teşekkür ederim. Öğretmenlerimizin; yenilenen teknolojileri derslerinde aktif olarak kullanarak öğrencilerin ilgi ve istekliliklerini üst seviyeye çıkarabilmeleri için Web 2.0 teknolojilerinden E-Kitap Araçlarını özellikle de öğrencilere hızlı bir şekilde not almalarını ve bu notlara kısa bir sürede ulaşarak, basit uygulamalar hazırlama ve çevrimiçi içerik oluşturma şansı veren Book Creator aracını aktif olarak kullanabilmeleri gerekmektedir. Bu sayede; öğrencilerin analitik düşünme, yaratıcılık ve yenilikçilik özelliklerinin gelişmesi yolu ile okula ve derslerine karşı ilgilerinin artması sağlanarak, yüksek öğretime geçiş sınavlarındaki başarı oranları artacaktır. Bu nedenlerden dolayı projemizin ilimiz ve ülkemiz düzeyinde eğitime farklı bir bakış açısı sunması açısından örnek teşkil edecek olması bizleri heyecanlandırmaktadır. Tüm katılımcılarımıza başarılar diler, hazırlık faaliyetlerinin proje hedefleri doğrultusunda tamamlanması için şahsım ve yönetim kadrom olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi. Okul Müdürü Doğan, projenin nihai hedefleri hakkında bilgiler verdi ve projenin hedefleri doğrultusunda başarılı bir şekilde tamamlanması adına her türlü desteği vereceklerini belirtti. HABER: Şeyma Fidan