Kırıkkale İl Hıfzıssıhha Kurulu, kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte ulaşım faaliyetlerinde etkinliğin sağlanması ve seyahat edenlerin mağduriyet yaşamaması amacıyla terminalde lokanta, restoran, kafeterya, pastane gibi işletmelerin çalışma ruhsatlarındaki çalışma saatlerine göre faaliyet göstermelerine karar verdi.
KAPASİTESİNE GÖRE YOLCU ALABİLME İZNİ
Vali Yunus Sezer başkanlığında toplanan Kırıkkale İl Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi, şehirler arası terminaldeki işletmeleri yakından ilgilendiren kararı aldı. Alınan karara göre, Yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştirmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen B1, B2, D1, D2 ve D4 yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı olan taşıtlarda, başta HES kodu sorgulanması zorunluluğu olmak üzere Sağlık Bakanlığı Covid19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirlere uymak kaydıyla ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edebilecek.
YEME İÇME YERLERİ AÇILABİLECEK
İl Hıfzıssıhha kurulandan yapılan açıklamada "Çok yüksek risk grubunda bulunan illerimiz hariç olmak üzere terminal ve gar binalarında bulunan yemeiçme (lokanta, restoran, kafeterya, pastane vb.) yerlerinin, Sağlık Bakanlığı Covid19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberinde yer alan tedbirlere uymak kaydıyla İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı ve 03.03.2021 tarih ve 3668 sayılı Genelgeleri ile getirilen açılışkapanış saatlerine bağlı olmaksızın işyeri açma ve çalışma ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde faaliyet gösterebilecek" ifadelerine yer verdi.
KURALLARA UYMAYANLARA ADLİ İŞLEM BAŞLATILACAK
Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı bildirildi.