Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğünce kentte bulunan pansiyonlu okullara yönelik menü bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Şube Müdürü Bülent İçbudak Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, pansiyonlarda kalan öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri konusu ve detayları ele alındı.
Şube Müdürü İçbudak, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bakanlığımıza bağlı okullarımızda sağlıklı beslenme alışkanlığı, gıda güvenliği, gıda güvenirliliği ve gıda kalitesi konularında farkındalığı artırmak, uluslararası standart ve şartlara uygunluğu sağlamak büyük önem taşıyor. Bu amaçla "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" programı kapsamında güvenilir ve kaliteli gıdanın servis edildiği ortamları daha da geliştirmek, öğrencilerimize yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve fiziki aktiviteyi de teşvik etmek istiyoruz." dedi.
Yaş grupları düşünüldüğünde her bir öğrencinin gelişim çağında olduğuna dikkat çeken İçbudak, şunları söyledi: "Öğrencilerin daha sağlıklı beslenebilmeleri için yemek menülerinin nasıl olması gerektiği konularını detaylı bir şekilde görüşmek amacıyla pansiyondan sorumlu yöneticilerimizle bir araya gelmiş olduk. Pansiyonlarda öğrencilerimiz ara öğünle birlikte 4 öğün yemek yemektedir. Bu toplantımızda öğrencilerimiz için en uygun menü planlamasını kararlaştırmış olduk. Tüm görevlilerin öğrencilerimizin daha düzenli beslenmeleri hususunda hem yemeklerin içerikleri, hem de hijyen konusuna dikkat etmeleri gerekmektedir. Bizler de yapmış olduğumuz toplantılar sayesinde önemli kararlar almış olduk. Düzenli aralıklarla tüm pansiyonlu okullarımızın yemeklerini, yemek salonlarını ve diğer sosyal alanlara yönelik denetim ve incelemelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Burada amacımız çocuklarımızın sağlıklı koşullarda iyi beslenmelerini sağlamaktır."
Öte yandan İl Sağlık Sorumlusu Murat Önal, okulumda sağlıklı besleniyorum programı, İş Sağlığı Güvenli Birim Sorumlusu Mustafa Akdemir, pansiyonlu okulların denetimi ve eksikliklerin yerine getirilmesi, diyetisyen Müge Karaaslan da, öğrenci yaş gruplarına yönelik menü planlaması ve detayları konusunda bilgiler vererek sunum yaptı.
Toplantı, katılımcıların çeşitli konulara dair merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.