KÜ’DEN YÜZÜNCÜ YIL ETKİNLİĞİ

Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından Yüzüncü Yıl etkinlikleri kapsamında “Türkiye Yüzyılında Mühendislik Eğitimi” konulu konferans düzenlendi. Programın konuğu, TUSAŞ Genel Müdür...

Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından Yüzüncü Yıl etkinlikleri kapsamında “Türkiye Yüzyılında Mühendislik Eğitimi” konulu konferans düzenlendi. Programın konuğu, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk’tü. Programa Üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

SORUNLARI ÇÖZMESİNE YARDIMCI OLMAKTADIR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali PayıdarAkgüngör’ün açılış konuşmasına geçildi. Konuşmalarına Prof. Dr. Fahrettin Öztürk’e teşekkür ederek başlayan Prof. Dr. Ali PayıdarAkgüngör, “Bildiğiniz üzere Türkiye, teknolojik gelişmelere ve mühendislik alanındaki yeniliklere büyük bir odaklanışla ilerlemekte ve bu odaklanış, başta uzay sanayi olmak üzere birçok stratejik alanda kendisini göstermektedir. Mühendislik eğitimi de büyük dönüşümün temel taşlarından bir tanesini oluşturmaktadır. Mühendislik eğitimi, gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini desteklemekte ve Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığını güvence altına almaktadır ve mühendislik eğitimi, sadece teorik bilgiyle sınırlı değildir uygulamalı deneyimler ve endüstri iş birlikleri, öğrencilerin gerçek dünyadaki sorunları çözmesine yardımcı olmaktadır. Bu noktada Türkiye’nin uzay sanayi örnekleri devreye girmektedir. Uzay ve havacılık bilim ve teknoloji alanında sınırları zorlayan bir sektör haline gelirken Türk mühendisleri bu alanda dünya çapında tanınmış projelere imza atmaktadır” diye konuştu.

SESİ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Kırıkkale Üniversitesi, savunma sanayi alanında tematik bir üniversite olmak için çaba sarf ediyor. Bu lokomotifi de mühendislik ve doğa bilimleri fakültemizdir. Üniversitelerin sanayiyle bağlarının güçlü olması önemi çok büyük. Biz bu temada olduğu gibi Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı, mühendislik eğitimi bağlamında özellikle mühendisliğin Cumhuriyetin ilk yıllarındaki hızlı ivmesini son yıllarda daha da artarak görmekteyiz. Bunun en güzel örnekleri bugün burada misafir etmekten onur duyduğumuz TUSAŞ şirketinin Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk hocadır. Son bir aydır mazlum coğrafyada İsrail’in Filistin halkına yapmış olduğu soy kırımı da kınıyorum ve ölenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin gücünün bu mühendislik alanlarıyla artarak bu coğrafyaların güçlü sesi olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr.  Fahrettin Öztürk, Türkiye Yüzyılında mühendislik eğitimi konulu sunumunu dinleyenlerle paylaştı. Prof. Dr.  Fahrettin Öztürk, “Türkiye yüzyılında mühendislik eğitimi, bilgiyi en üst seviyede detayında göre veren, güncel teknolojileri takip eden ve teknoloji geliştiren, sürekli yenilenen müfredata sahip olan, geleceğe yön veren, hedef koyan ve takip eden, çok disiplinli çalışmaya önem veren, birlikte çalışma kültürü aşılayan, karar alan ve aldıran, milli ve manevi değerleri ön planda tutan bir eğitim olmalıdır” ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri