Kırıkkale'de Millî Eğitim Müdürlüğü, Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ile Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği (KIPAKDER) iş birliği ile helal belgelendirme ve helal gıda bilgilendirme semineri düzenlendi.
İLGİ VE TALEP GİDEREK ARTIYOR
İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, dünyada yaşayan yaklaşık 1.9 milyar Müslüman nüfusun helal ürün ve hizmetlerin belgelendirilmesine ilişkin ilgi ve talebin giderek artığını söyledi. Tüketilen gıdaların insan sağlığı açısından hijyenik olması gerektiğine de dikkat çeken Telefoncu, "Helal kavramı günümüzde sadece gıda ürünleri ile sınırlı kalmamakta finans, tekstil, eczacılık, ürünleri, kozmetik lojistik ve turizm gibi oldukça geniş bir sektörel yelpazeye hitap etmektedir. Helal kavramının ürünlerin üretiminden tüketiciye ulaşana kadar her aşamada sağlıklı hijyenik ve kaliteli olma özelliklerini de içermesi bu alandaki farkındalığın artarak devam edeceğinin de bir göstergesidir. Bu bağlamda yurt içinde ve dışında helal akreditasyon alanında faaliyette bulunmak, uluslararası platformlardaki helal akreditasyon çalışmalarında ülkemizi temsil etmek ve yürütülen çalışmaların öncülüğünü üstlenmek üzere Türkiye'de helal akreditasyon hizmeti sunma yetkisine haiz tek kurum Helal Akreditasyon Kurumudur. Helal gıda dünyada ve ülkemizde her geçen gün önemi artan bir kavram, dinimizde de yenilmesine içilmesine izin verilen ürünler helal olarak bilinmektedir. Helal gıda insan ve toplum sağlığına uygun yaşam tarzının bir gereği ve İslam dininin bir emridir” ifadesini kullandı.
SUNUM YAPILDI
İl Milli Eğitim Müdürü Telefoncu, helal belgeli ürün ve hizmetlerin helal olmalarının yanı sıra temiz ve sağlıklı olmaları sebebiyle de sadece Müslümanlar tarafından değil, tüm insanlık tarafından aranılan ve tercih edilen bir tüketici önceliği haline geldiğini de sözlerine ekledi. Seminerde Helal Akreditasyon Dairesi Başkanvekili Erdem Başdemirci de, HAK'ın faaliyetleri, görev ve yetkileri konularına dair diğer detaylar hakkında bilgiler verdi. Mühendis Ayşe Merve Özdemir ise, konu ile ilgili katılımcılara bilgilendirme sunumu yaptı. Seminer, diğer konuşmaların ve katılımcıların konu ile ilgili soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu. Seminere Telefoncu ve Başdemirci'nin yanı sıra KIPAKDER Başkanı Özgür Dönmez, Millî Eğitim Şube Müdürü Dursun Karakuş ile okul yöneticileri, öğretmenler, dernek üyeleri ve diğer davetliler katıldı. HABER: Elif Önal