Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Seferberlik Çalışmaları

Kırıkkale'de Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürlüğünce "Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Seferberlik Çalışmaları" kapsamında kent genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.HABER:...

Kırıkkale'de Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürlüğünce "Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Seferberlik Çalışmaları" kapsamında kent genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

Millî Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen çalışmalarda, çeşitli kademlerde eğitim gören öğrencilere, velilere, gençlere, öğretmenlere, okul personeli ve topluma yönelik aktiviteler gerçekleştirildi.

Bireylerin bilişim teknolojilerinin faydalı kullanımlarına teşvik edilmesi, çocuk ve gençlere yönelik sinema, tiyatro gibi sanatsal faaliyetler, spor, doğa vb. etkinliklerin ve faaliyetlerin planlaması, gençlik kampları, spor organizasyonları, kültürel etkinlikler gibi faaliyetlerin yaygınlaştırılması ve daha çok gencin katılımının sağlanmasının amaçlandığı çalışmalarda çeşitli eğitim seminerleri de düzenlendi.

Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu yaptığı açıklamada, bağımlılık konusunda toplumda her bireyde bir bilinç oluşmasını amaçladıklarını söyledi.

Yürütülen proje kapsamında farkındalık oluşması için önemli adımlar attıklarını belirten Telefoncu, "Kurumlarımızın da desteği ile okullarımızda eğitim gören çocuklarımıza eğitim seviyelerine uygun şekilde görevli arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz tarafından etkinlik ve eğitim çalışmalarında bulunuldu. Bu vesile ile velilerimize de ulaştık. Onlara da çeşitli bilgilendirmelerde bulunduk." dedi.

Teknolojinin her geçen gün yaygınlaştığını ve insan hayatında yer almaya devam ettiğine dikkat çeken Telefoncu, şunları söyledi:

"Hayatımızın her evresinde teknolojiyi kullanmaktayız. Ama gençlerimizi bu konuda bağımlı olmadan fayda sağlayacak bir konuma getirmeli ve bu şekilde devam ettirmeliyiz. Bunun için de onlara gerekli kazanımları sağlamalı ve bağımlılık eşiğine gelmeden teknolojiden yarar sağlayacak kullanım stratejileri geliştirmeliyiz. Televizyon, bilgisayar, tablet telefon gibi teknolojik cihazlarla erken yaşta tanışan, yaşına ve gelişimine uygun olmayan içeriklerle karşılaşan çocuklarda oluşabilecek olumsuzluklar zaman sonra hepimizi üzmektedir. Her yaş grubundaki bireyler olarak sanalda değil, sosyal hayatta olmalıyız. Bunun için de birlikte yapabileceğimiz sportif aktiviteler, doğa gezileri, bisiklet sürme, geleneksel oyunlar, sinema, tiyatro gibi sanatsal faaliyetler, gençlik kampları, kültürel etkinlikler gibi daha birçok faaliyet alanı hayatı daha da aktiviteli hale getirmiş olacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri