BATIYORUZ
Kırıkkale Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Yusuf Bostancı, "Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor süreçte,büyükbaş hayvan besiciliği yapan biz üreticiler batma durumuna gelmiş bulunmaktayız.pazardan pahalıya alınan besilik hayvanları,son bir yılda yüzde 40 artan girdi maliyetleri ile besleyip,şuan zararına kesimini yaptırıyoruz. Öyle ki covid salgını nedeniyle düğün,cenaze,toplu yemeklerin ve halkın kaygılarından dolayı tüketilmeyen etten dolayı kesim de yaptıramıyoruz,1kg etin maliyeti biz besicilere 38-40 lira civarındadır.şuan 10 ay bakımı yapılmış ve zorunlu olarak kesilmesi gereken birinci sınıf besi danası kesim fiyatı yağsız olrak 34 tldir,bu fiyat yağlı kesimde 31-32 tl ye kadar düşmektedir."
SESİMİZİ DUYUN
Bostancı, "Tüm Türkiye'de her kalemde yüzde 30-40 lara varan artışlara rağmen kesim fiyatları neredeyse 2 senedir aynı kalmıştır,bizlerin zarar etmesi besiciğin bitmesi ve yine et lobisi ve yine ne olduğu belli olmayan etlerin milletimize yedirilmesi sonucunu doğuracaktır. Çözümse piyasıyı dengeleme görevi üstlenen devlet kurumu olan et ve süt kurumunun devreye girip şuan 30-32 lira olan kesim fiyatını 4-5 lira artırıp en azından bizleri zarar etmeden bu süreçten kurtarmasıdır.devletimiz büyüktür ve bu sürecide atlatacaktır,bu süreçte biz besicileri düşünüp acil önlem planları almalıdır."