BONUS HOCA ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Kırıkkale'de fen lisesi öğrencileriyle bir araya gelen eğitimci yazar olan ve bonus hoca olarak da bilinen Süleyman Beledioğlu, afetler nedeniyle yaşanmış olan travmalara ilişkin olarak "Travma yaşamış bütün insanları sevgi...

Kırıkkale'de fen lisesi öğrencileriyle bir araya gelen eğitimci yazar olan ve bonus hoca olarak da bilinen Süleyman Beledioğlu, afetler nedeniyle yaşanmış olan travmalara ilişkin olarak "Travma yaşamış bütün insanları sevgi iyileştirir, umut iyileştirir. Bizim en çok onlara vereceğimiz şey sevgi ve umuttur” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE TEKNİKLER VERDİ

Eğitimci yazar Süleyman Beledioğlu, Kırıkkale Osman Gazi Fen Lisesi Müdürlüğünce düzenlenen "Motivasyon ve Sınav Başarısının Beyin Temelli Kuralları" seminerinde öğrencilerle bir araya geldi. Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Beledioğlu, öğrencilere sınavlarla ilgili çeşitli teknikler vererek bilgiler aktardı. Seminer sonunda açıklama yapan Beledioğlu, yaşanan travmaların sadece öğrencileri değil bütün insanları olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Hafıza küçülüyor adeta. Öğrencilerin hatırlama veya anlatılanları akılda tutma gibi refleksleri biraz azalıyor. Bunu kitap okuyarak, eski konulara bakarak ortadan kaldırabilirler” ifadesini kullandı.

SEVGİNİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Yaşanan travmalarda sevginin önemine dikkat Beledioğlu, "Travma yaşamış bütün insanları sevgi iyileştiriyor, umut iyileştiriyor. Bizim en çok onlara vereceğimiz şey sevgi ve umuttur. Bu umut, gerek yaşam düzenlerinin oluşması, gerek başarılı olacaklarına ilişkin his, gerek yaşıyor olmanın getirdiği sevinci vermemiz gerekiyor. Sahadaki uzmanlar tarafından bunlarla ilgili çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bu süreç içerisinde öğrencilerimizin 'biz arkadaşlarımızın gerisinde kaldık. Depremin yarattığı sarsıntıyı yeni yeni atlatıp çalışmaya başlıyoruz ve Haziran ayının ortasında sınav var' diye düşünüyorlar. Evet böyle düşünüyor olabilirler. Ama onlara ikinci dönemin konuları zaten gelmiyor. Zaten depremden önceki konulardan soru gelecek. 9, 10, 11 ve 12'inci sınıfın ilk dönemini gördüler. O zaman geriye dönük basit tekrarlarla ki, öğretmenlerimiz de buna çok önem veriyor. O basit tekrarları takiben yeterince soru çözmeleri durumunda arkadaşlarıyla eşit seviyeye gelecekleri kesin. Bir de kendilerine hayatta kalmanın değerini, her insanın başına gelebilen şeyler olduğu, iyi veya kötü her şeyin hayat öyküsünün içinde her yerde karşımıza çıkabileceğine dair düşünce oluşturmaktan başka çaremizin kalmadığını ifade etmek isterim” diye konuştu.

TRAVMA GEÇİRMİŞ ÇOCUKLAR

Öğrencilere yönelik velilerin ve öğretmenlerin daha hassasiyetle yaklaşmaları gerektiğine işaret eden Beledioğlu, "Travma geçirmiş çocuklar beyinlerinin alarm sistemi bozulduğu için panik atak şeklinde tepkiler verebiliyorlar. Çabuk reaksiyon verebiliyorlar. Gerek öğretmenlerin, gerek büyüklerin bu reaksiyonlara hazır olması gerekiyor. Travma, panik atağı tetikliyor ve panik atak da en küçük bir sinyalde paniğe kapılma anlamına geliyor. Hepimizin dikkat etmesi gereken bir süreç yaşıyoruz” dedi. Seminere, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, Şube Müdürü Ahmet İyidil ile okul müdürleri ve kentteki diğer fen lisesi öğrencileri de katıldı. HABER: Elif Önal

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri