Tüm dünyayı sarsan Covid-19 Salgını sebebiyle ülkemizde vaka sayıları artış göstermiş, yüz yüze ve uygulamalı eğitimlere ara verilmek zorunda kalınmıştı. Öğrencilerin bu süreçten etkilenmemeleri için simülasyon programları ile eğitim verdiklerini dile getiren Okul Müdürü Nusret Acıbal, dünyanın en büyük imalat rezervine ara eleman yetiştirme noktasında gelişen teknolojiye dikkat çekti. Yeni dönemde yüz yüze devam edecek olan eğitimde bu simülasyon programları öğrencilerin öğretim programlarında yer almaya devam edeceği bildirildi.
MAKİNEYİ ÖĞRENCİNİN AYAĞINA GETİREN PROGRAM
Okul Müdürü Nusret Acıbal yaptığı açıklamasında “Swansoft CNC simulator: Bu simülasyon programı, CNC takım tezgâhlarının ana bileşenini oluşturmaktadır. Program içerisinde hem CNC torna hem de CNC freze tezgâhlarına ait 13 makine çeşidi ve 92 kontrol paneli çeşidi bulunmaktadır. Makineleşme devriminden sonra bu program, imalatın ana bileşenini oluşturmuştur. Öğrencilerimiz online eğitim boyunca swansoft simülatör ile tüm uygulama eğitimlerini tamamlamış ve kalifiye bir şekilde makine ve teçhizatları kullanabilir hale gelmişlerdir” diye konuştu.
MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANININ EN PRESTİJLİ BÖLÜMÜ:
BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI
Müdür Acıbal “ABC Meslek lisemizde %100 devlet destekli “Bilgisayarlı Makine İmalatı” dalı bulunmaktadır. “CNC” olarak da bilinen bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz “CNC Teknikerliği” unvanı alarak kalifiye eleman statüsünde geniş yelpazeye sahip iş alanından kendilerine yol haritası çizerler. Bu yol haritası, almış oldukları profesyonel mesleki rehberlik hizmeti ile belirlenir. İş gücü potansiyeli yüksek CNC dalında sadece erkek öğrencilerimiz değil kız öğrencilerimiz de eğitim almaktadır. Kız öğrencilerimiz sadece Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değil, şehrimizin önde gelen Makine Fabrikaları tarafından da istihdam anlamında fazlasıyla destek görmektedirler” ifadesini kullandı.
MAKİNE TEKNOLOJİLERİ KOLEJİMİZDEN MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZ HANGİ SEKTÖRLERDE KENDİLERİNE İSTİHDAM SAĞLAYABİLİRLER?
“Geniş bir yelpazeye sahip iş alanı olan CNC dalının hangi sektörlerde istihdam olabileceği ile alakalı düşündüğümüzde; Makine ve Kimya Sanayileri, Silah Teknolojileri İmalatı, İnsanlı İnsansız Hava Araçları İmalatı, Otomotiv Sanayileri, Demir ve Çelik İmalat Sanayileri, Enerji Sistemleri İmalatı, Termik Santral Makineleri İmalatı, Gemi Makineleri İmalatı, Metalürji ve Malzeme İmalatı gibi birçok özel kuruluşlar ve devlet kuruluşları başta gelmektedir” dedi. HABER: Niyazi Yüksel