Rektör Aslan 4 yıllık icraatlarını değerlendirdi
4 yıllık görev süresi dolan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan düzenlediği basın toplantısıyla 4 yıllık icraatlarını değerlendirdi. 2018 yılında göreve başlarken açıkladığı hedeflerin bir bir gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Aslan, 4 yıllık süre zarfında akademik kadroyu güçlendirdiklerini, ulusal ve uluslararası organizasyonlar gerçekleştirdiklerini, toplamda 127 milyon 979 bin 701 TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini açıkladı.
HEDEFLER BİR BİR GERÇEKLEŞTİ
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’ın 2018-2022 değerlendirme toplantısına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Metin Arslan ve Kırıkkale’deki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Rektör Aslan “Hedeflerimiz arasında göreve başladığımız zaman Üniversite yönetimi ile dijital üniversiteye dönüşmek, KÜSİ akademik kurulu oluşturmak, KÜSİ sektör kurulu oluşturmak, uluslararası anlaşma sayısını artırarak öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini artırmak, öğrencilerinin şehir ile bütünleşmesini sağlamak, yayın istatistiklerini dünya standartlarına çıkarmak, bölüm akreditasyonlarını sağlamak, bölüm sayısını artırmak, sanayi ilişkilerini proje bazlı çalışmaya oturtmak, ilgili bütün bölümlerin en az bir proje ile şehre dokunmasını sağlamak, engellilere hipoterapi ve öğrencilerimize yönelik Veteriner Fakültesi binicilik tesisi kurmak, özel öğrencilere yönelik düzenli etkinlikler yapmak, geleneksel okçuluk tesislerini hayata geçirmek gibi hedeflerimiz vardı. Hedeflerimiz arasında TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilk 50’ye girmek ve Enerji ihtiyacını güneş tarlasıyla Güneşten karşılama projelerimiz dışında hepsini bir bir gerçekleştirdik. Ama Teknopark konusunda derece aldık ve güneş enerjisi projesi çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.
AKADEMİK KADRO ZENGİNLEŞTİ
4 yıl içerisinde 45 yeni bölüm ve programın açıldığını, akademik personel sayısında da önemli bir artış yaşandığını belirten Rektör Aslan “Delice MYO, Merkezi Derslikler tamamlandı. İslami İlimler Fakültesi binasının yüzde 55,72’si, Kongre ve Kültür Merkezi yüzde 66,29, Bilimsel Araştırma Laboratuvarı yüzde 75,70 ve Su Deposu yüzde 57,25’i tamamlandı. 2018-2022 yılları arasında toplam 127 milyon 979 bin 701 TL’lik yatırım gerçekleştirdik. 1194 akademik personel mevcudu bulunan Üniversitemize 2018-2022 yılları arasında 370 kurum dışı atama 229 kurum içi yükselme ile 599 akademik kadro ataması yapıldı. Uluslararası Öğrenci Değişim Programlarımız devam etti. Üniversitemiz Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), Merkezi Asya Üniversiteler Birliği (MAUB), İpek Yolu Üniversiteler Birliği (ESRUC) üyesidir. 8 ülke ve 24 üniversite ile de ikili işbirliği anlaşmamız var. Mevlana Değişim Programı kapsamında 17 ülkede 42 Üniversite ile Erasmus Hareketlilik Programı kapsamında 19 ülkede 58 üniversite ile işbirliği içindeyiz. ” ifadesini kullandı.
ÖĞRENCİLERİMİZE ARTI DEĞER KAZANDIRMAYA GAYRET ETTİK
Özel sektörle sürekli işbirliği halinde olduklarına işaret eden Rektör Aslan “Kırıkkale Üniversitesinin savunma sanayi ile iç içe olması yönünde adımlar attık. MKE A.Ş. ve Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de bulunan firmalarla işbirliğimiz sürüyor. Kırıkkale Üniversitesi Teknopark çalışmalarına devam ediyor. Teknopark yazılım konusunda önemli çalışmalara imza atıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Patent ve Marka Kurumu, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırıkkale Barosu, Kırıkkale SMMM Odası, Kırıkkale İŞKUR, Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası, KOSGEB, 19 sanayi kuruluşu, İBTAV ve TÜBA ile işbirliği çalışmaları yapıldı. Bu anlaşmalarla öğrencilerimizin sektörün içinde tecrübe kazanarak teorik bilgilerinin yanı sıra pratik bilgi yönünden de önemli deneyimler kazanmasına fırsat tanındı. Bizlere emanet edilen binlerce genç var. 4 yıl boyunca geldikleri zaman ile buradan gittikleri zaman arasında onlara artı değer kazandırma çabası içinde hareket ettik. Bu nedenle öğrencilerimize güncel gelişmeler ışığında eğitim vermeye, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini sektörle birlikte yapmaya, öğrencilerimizi sektörle buluşturan projelere ve sosyal sorumluluk projelerine önem verdik” diye konuştu.
HUZURLU ŞEHİR HUZURLU ÜNİVERSİTE
Rektör Aslan “Kalite standartlarını günden güne yükselten, ulusal ve uluslararası alanda başarılarını belgeleyen Üniversitemizde Veteriner Fakültesi, Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı ve Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nün akredite olma başarısı gösterdi. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ile Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün akreditasyon sürecinde. Sanat, spor, akademi alanından, sanayi sektöründen rol model isimleri öğrencilerimizle buluşturan çok sayıda etkinlik yaptık. Ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe de ev sahipliği yaptık. İlimizdeki özel çocuklara yönelik yapılan etkinlikler, 30. Yıl Etkinlikleri Bilim, Teknoloji, Sanat ve Spor Haftası, 2019 UNİKOP Dönem Başkanlığı, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında 81 İl, 16 Ülke ve 32 Şehirde toplam 1.008 etkinlik gerçekleştirdik. Pandemi döneminde Günlük Ortalama bin Canlı Ders, 15 bin öğrenci girişi ve Dönemde Ortalama Açılan Ders Sayısı 6 bin 500’e ulaştık. Geleceğe Nefes Kampanyasında 4 yılda 68 bin 200 Fidan Dikimi gerçekleştirdik” dedi. Huzurlu şehir huzurlu üniversite parolasıyla hareket ettiklerini belirten Rektör Aslan, tekrar atanmaları durumunda hizmetlere kaldıkları yerden devam edeceklerini, hayata geçirmek istedikleri yeni projelerin hazır olduğuna işaret etti. HABER: Mehmet Erkoç