20 KURSİYERE EĞİTİM VERİLECEK
Daha önce Doç. Dr. Adnan Aktepe koordinatörlüğünde açılan “ERP-Kurumsal Kaynak Planlama” eğitim devam ederken, “Bilgisayara Entegre İmalat ve Akıllı Fabrika” ve “Yapay Zeka ve Veri Madenciliği” isimli iki kurs daha açılıyor. Şubat-Mart-Nisan aylarında düzenlenecek kurslar için son başvuru tarihi 26 Ocak 2024 olarak belirlendi. “Bilgisayara Entegre İmalat ve Akıllı Fabrika” kursu kapsamında 20 kursiyere eğitim verilecek. Bu eğitime endüstri mühendisliği, makine mühendisliği, elektronik mühendisliği bölümlerinden işsiz adaylar başvurabiliyor. Ayrıca meslek yüksekokullarının endüstriyel otomasyon, bilgisayar, mekatronik ve makina bölümlerinden mezun adaylar da başvuru yapabilecek. Kurs kapsamında verilecek dersler Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü CIM ve akıllı fabrika laboratuvarında verilecek.
MEZUNİYET DERECELERİ ELE ALINACAK
“Yapay Zeka ve Veri Madenciliği” kursu kapsamında da yine 20 kursiyere eğitim verilecek. Bu eğitime endüstri mühendisliği, ekonometri, finans, satış, pazarlama ve ilgili 4 yıllık işsiz mezunlar başvurabilecek. Bu kurs Kırıkkale Üniversitesi yapay zeka laboratuvarında verilecek. Her iki eğitime de yoğun talep olması durumunda, adayların mezuniyet dereceleri dikkate alınarak eleme yapılacak. Düzenlenecek her iki eğitimde de toplam 120 saat ders verilerek, adaylara hem teorik hem pratik bilgiler verilecek. Eğitime katılan ve eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere katılım ve başarı belgeleri verilecek. Kurslara katılmak isteyen adaylar http://abp.kku.edu.tr/ web sitesi üzerinden eğitimler bölümüne tıklayarak başvuru yapabilirler.
ENDÜSTRİYEL ROBOT PROGRAMLAMA
Proje yürütücüsü Prof. Dr. Süleyman Ersöz ve Arş. Gör. Dr. Ali Fırat İnal İŞKUR Kırıkkale Müdürlüğünü ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi. Ersöz, dijital teknolojilerin gelişmesi ile birlikte işgücü piyasasının hızla değiştiğini, sahada dijital teknolojilere dayalı becerilere daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Proje kapsamında “Akıllı Fabrika Tasarımı”, “Yapay Zeka ve Veri Madenciliği”, “Endüstriyel Robot Programlama” ve “Kurumsal Kaynak Planlama” konularında kursların verileceğini, bu kursiyerlerin istihdamı hususunda İŞKUR’un çok önemli bir rol oynadığını söyledi. İŞKUR Kırıkkale Müdürü Ferhat Metin ise üniversite İŞKUR işbirliğinin önemini vurgulayarak, nitelikli istihdamı destekleyeceklerini söyledi.
BAŞVURU ÖNCELİĞİNE SAHİP OLACAK
Öte yandan İŞKUR’la işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek kurslarda, İŞKUR’a kayıtlı işsizlere öncelik tanınacağı belirtildi. Düzenlenecek kurslarda cinsiyet eşitliği ilkesi gözetilecek ve katılımcıların yüzde 50’sinin kadın olması sağlanacak. Yine aynı amaç doğrultusunda proje kapsamında 20 işverene “İnsana Yakışır iş Kavramı ve İş Yerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitimi verilecek. Tüm bunlarla birlikte toplumsal eşitliğin sağlanabilmesi için kurslara başvuran engelli bireyler başvuru önceliğine sahip olacak.