Yeşilay’dan Ahilik farkındalığı

Ahilik Haftası kutlamalar kapsamında Kırıkkale Yeşilay Şubesi gönüllüleri şehir esnaflarını ziyaret ederek Ahilik Haftalarını kutladı ve Yeşilay tanıtımını gerçekleştirdi.

BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENDİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Ahilik Haftası etkinlikleri düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu anlamlı haftada esnafları yalnız bırakmayan Yeşilay Kırıkkale Şubesi, esnafları ziyaret ederek farkındalık adına önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Yeşilay ekibi, esnafların Ahilik Haftası’nı kutladı. Çalışmalarında başarılar dileyen Yeşilay, birlikte önemli işlere imza atmak için her zaman destek mesajı verdiler.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan Yeşilay Şube Başkanı Yusuf Çalık, “Ahilik, Anadolu'da yaşayan halkların yüzlerce yıl bir arada barış içerisinde yaşama tutunduran, bir yandan da zanaat, ticaret ve milli ve manevi değerler noktasında toplumun gelişimini sağlayan, insanı merkezine alan o günkü koşullarda bağımlılıklardan uzak temiz bir toplum yetiştirme gayretinde bulunmuş ve bunu da başarmıştır. Ahilik asırlarca ahlakın, ilmin toplumsal dayanışmanın hoşgörünün misafirperverliğin adaletin ve samimiyetin adı olmuştur.”

FAYDALI BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ

“Ahilik kötü alışkanlıklardan, bağımlılıklardan uzak temiz bir nesil yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Ahilik meslek erbabı esnafların, dürüstçe mesleğini icra etmelerini, müşterilerine saygılı davranmalarını ve topluma faydalı bireyler olmaları amaçlamıştır. Dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimi olan ahiliğin Anadolu halkının ekonomik ve kültür hayatında önemli yeri bulunmaktadır. Ahilik, olgunlaştırmayı çırak, kalfa, usta şeklinde sıradan yükselmeyi ve bu basamakların her birinde baba evlat ilişkisi içerisinde öğreticisine candan bağlanmayı sanatı ahlakı ve mesleki temellere oturtmayı amaç edinmiştir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri