Özel çocuk annelerinden kurs kapatılmasına tepki!

Kırıkkale'de bulunan Özel Anneler ve Çocuklar Derneği üyeleri anneler, çocuklarına yönelik bazı kursların kapatılmasına tepki gösterdi.

SICAK YUVA VE ÖZEL YÜREKLER KURSU KAPATILDI

Kırıkkale’de bulunan zihinsel ve bedensel engelli özel çocukların anneleri, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldiler. Özel Anneler ve Çocuklar Derneği üyesi anneler, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından açılan ve sonrasında çeşitli gerekçeler gösterilerek kapatılan ‘Sıcak Yuva ve Özel Yürekler Kursu’ için bir araya geldiler.

YETKİLİLER BİZİM SESİMİZİ DUYSUN

Kursun kapatılmasına tepki gösteren anneler, yetkililerin seslerini duymasını istediler. Özel Anneler ve Çocuklar Derneği Başkanı Fatma Özçelik, “Çocuklarımız için Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından açılan 2 adet kursumuz vardı. Çocuklarımız burada sosyal aktiviteler yapıyor ve yaşama tutunmaları için önemli eğitimler görüyorlardı. Bu 2 kursumuz çeşitli gerekçelerle kapatıldı” dedi.

20 KİŞİLİK GÖSTERMELİK KURS AÇTILAR

Kursların kapatılmasına tepki gösteren Özçelik ve anneler, “Kursumuzun birisi deprem nedeniyle kapatıldı. Diğeri ise anaokulu yapıldığı için kapatıldı. Deprem sonrası kapatılan kursa anlayış gösterdik. Fakat sonrasında ise çocuklarımız dışarıda açıkta kaldı. Ailelerimiz artık sabırsız hale geldiler. 20 kişilik kurs için göstermelik kurs yaptılar ve diğer çocukların hakkı ne olacak diye bekliyorlar. Şuanda açılan kursun mevcudu sadece 20 kişilik. Bizler diğer çocuklarımız içinde kursların açılmasını talep ediyoruz” ifadesinde bulundu.

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM ALMA HAKKI YOK MU?

Özçelik, “Diğer çocukların, diğer annelerin durumu ne olacak. Annelerimiz, çocuklarımız kurs açılacak diye 4 gözle bekliyorlar. Bizim çocuklarımızın sosyal yaşam ve eğitim alanında yaşama ile diğer yönden eğitim alma hakları yok mu? Çocuklarımızın tek özgürlükleri kursa gitmekti, bu kurslarda kapatıldı. Şuanda sadece 20 nüfus var ve bizler bu durumun biran önce çözüme kavuşmasını istiyoruz. Bu çocuklarımız mezun olan çocuklar ömür boyu eğitime ihtiyaçları olduğu halde mağdur bırakıldık. Bütün çocuklar ve anneleri adına yetkililere sesleniyoruz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri