Kırıkkale’de engelleri aşarak kendi işini kurdu

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından sağlanan hibe desteğiyle 1 engelli vatandaş kendi işini kurarak iş sahibi oldu.

İŞ İÇİN PROJE GELİŞTİRDİ

İŞKUR tarafından sağlanan hibe desteğiyle iş arayan engelli Arif Emre Morgül; arpa, buğday, mısır ve fiy ezmesi ve hayvan yemi üretimi projesi ile Morgüller Tarım Yem-Tahıl-Nakliyat Toptan Ticareti unvanı ile 3 yıl önce İŞKUR desteği ile kendi işini kurarak iş sahibi oldu. Hem ev ekonomisine katkı sağlayan hem de engelleri aşan Morgül, herkese güzel bir örnek oluyor ve istenildiğinde hiçbir engelin insanın karşısında duramayacağını gösteriyor.

ÖNEMLİ DESTEKLER SAĞLANDI

İŞKUR İl Müdürü Ferhat Metin, İŞKUR'un verdiği hibe desteğinden faydalanarak kendiişlerini kuran ve kurmayı planlayan engelli vatandaşlara Engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verdiklerini belirtti.

KURULUN ONAYINDAN GEÇTİ

Metin, “Kurumumuz tarafından engellilerin kendi işini kurma projelerine 400 bin liraya kadar, eski hükümlülerin kendi işini kurma projelerine ise 300 bin liraya kadar hibe desteği verilmektedir. İlimizde 2024/2. kendi işini kurma projesi veren 8 engelli ve 3 eski hükümlüye yönelik proje İl istihdam kurulu onayından geçirildi. İl Müdürü Ferhat Metin, “Engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için kendi işini kurmak isteyenlere gerekli destek hız kesmeden devam edecektir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri