Akdeniz, ‘Görmem için sen varsın’ projesi kapsamında okullarda öğrencilere, görme engellilere davranışlar hakkında eğitimler veriyor.
AZMİYLE HERKESE ÖRNEK OLUYOR
Babasını bir yaşındayken kaybeden, 13-14 yaşlarında hayallerinin peşine düşerek Malatya'nın Erdemli köyünden İstanbul'a giden Akdeniz, bir ihracat firmasında çalışırken 25 yaşında gözlerinden rahatsızlandı. Türkiye ve Almanya'da bir dizi ameliyata rağmen iki gözünü de kaybeden Akdeniz'in dünyası karanlığa gömüldü.
Rehabilitasyon döneminin ardından eşinden ayrılan Akdeniz, 2010'da Kırıkkale'ye gelerek "hayatımın anlamı" dediği, tavukkarası hastalığı sonucu görme yetisinin yüzde 90'ını kaybeden ikinci eşiyle yeni bir yuva kurdu.
PROJEYLE EĞİTİMLER VERİYOR
İkinci evliliğinden 4 yaşında bir oğlu olan Akdeniz, yerel gazetelerde görme engellilerin karşılaştığı sorunlarla ilgili köşe yazıları yazıyor, radyo programcılığı yapıyor, Akdeniz, Kırıkkale Valiliği’nin koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Görmem İçin Sen Varsın Projesi" kapsamında kentteki bütün okulları gezerek öğrencilere, engellilere nasıl davranmaları gerektiğini konularında seminer veriyor.
EMPATİ ADINA FİLM ÇEKİLDİ
Akdeniz, yeni evlendiği dönemde bir anda gözlerini kaybettiğini belirterek, "Her şeyi görüyorken bir anda karanlığa gömülüyorsun. Bu süreçte ailen, arkadaşların ve dostların çok önemli. Bir anda buhrana girebiliyoruz." dedi. Akdeniz, hayatının Fransız bir yönetmen tarafından "empati" adında kısa filme çekildiğini, Antalya film festivalinde ve yurt dışında gösterilen filmin büyük beğeni topladığını dile getirdi. Akdeniz, Kırıkkale’de binlerce öğrenciye eğitim vererek, karanlıkların aydınlatıldığını ifade etti.